"Uzmanīgi ar sēnēm…"; lobētas tiek likuma izmaiņas, kas dubultošot Latvijas ekonomiku

© pixabay.com

Apzinoties reklāmas, kas daudzus cilvēkus "iegrūda" parādu jūgā, 2018.gadā valdība pieņēmuma lēmumu aizliegt reklamēt ātrās aizņemšanās iespējas uz neadekvātoi augstiem procentiem, kas mudināja paņemt naudu dzimšanas dienas svinībām, Ziemassvētku dāvanām un citām lietām, bez kā var iztikt.

Pagājušajā nedēļā no Saeimas tribīnes atskanēja runas, kas liek domāt pretējā virzienā - ātro kredītu reklāmas aizgliegšana esot bijusi kļūda. Jāatgriežas laikos, kas bija pirms tam , jo ātro kredītu pieejamība dos uzplaukt Latvijas ekonomikai.

Cilvēki, kas zina un saprot, cik ātrie kredīti ir bīstami, it īpaši cilvēkiem ar zemu finanšu pratību, ceļ trauksmi.

Viens no trauksmes cēlājiem platformā "X" ir Jānis Vitenbergs: "Pat smieklīgi, kā Saeimas sēdē no "Jaunās vienotības" un ZZS puses tika dziedātas slavas dziesmas ātrajiem kredītiem, pat izteikti komplimenti. Kā var nonākt līdz tādam absurdam, ka atļaujot tiem reklamēties uz pilnu klapi, tiks sasniegti Valsts mērķi un dubultota ekonomika."

Komentāros cilvēki ar grūtībām spēj noticēt: "Jautājums tiem, kas atbalsta ātro kredītu reklāmas, pamatojot to ar ekonomikas izaugsmi: ko jūs tādu pīpējat vai lietojat, ka šādas murgainas idejas nāk prātā? Uzmanīgi ar sēnēm…"