Notiek sabiedriskā apspriešana par koku ciršanu Rīgas pils laukumā

No šodienas līdz 19.oktobrim Rīgas pils laukuma rekonstrukcijas projekta ietvaros tiek organizēta koku ciršanas ieceres sabiedriskā apspriešana, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāve Kristīne Pētersone.

Koku ciršanas ieceres prezentācija notiks 13.oktobrī plkst.18 Rīgas domes sēžu zālē, Rātslaukumā 1.

Sabiedriskās apspriešanas laikā Rīgas iedzīvotāji aicināti izteikt viedokli par koku ciršanu Pils laukuma teritorijā starp Citadeles ielu, Torņa ielu un Pils ielu, kā arī sniegt priekšlikumus par publiski pieejamām vietām Rīgas pilsētā, kurās būtu vēlama jaunu koku stādīšana. Sabiedriskajai apspriešanai tiek nodota vienas kļavas diametrā 71 centimetrs un 24 liepu ar diametru 40 līdz 70 centimetri ciršanas iecere Pils laukuma teritorijā, informēja Pētersone.

Viņa skaidroja, ka līdz ar Rīgas pils rekonstrukciju Rīgas dome sadarbībā ar Valsts kanceleju, piesaistot Eiropas Savienības finansējumu, izstrādā Rīgas pils laukuma rekonstrukcijas projektu. Tā risinājuma pamatā ir 2009.gada jūlijā atklātā arhitektūras konkursa uzvarētāja "Brīvo pilsētmeistaru darbnīcas" priekšlikums laukuma tālākajai attīstībai.

"Pils laukuma pārmaiņu mērķis ir radīt atvērtu un aktīvu pulcēšanas vietu, stiprināt Rīgas pilsētas un Latvijas nacionālo identitāti, padarīt sabiedrībai atvērtu un vienotu Pils laukuma arhitektūras ansambli, dot iespēju Latvijas Nacionālajam vēstures muzejam un Rakstniecības un mūzikas muzejam pilnasinīgi piedalīties laukuma dzīvē, iestādīt jaunus kokus citās vitāli svarīgās vietās Rīgas pilsētā," sacīja Pētersone.

Iepazīties ar sabiedriskās apspriešanas ieceres materiāliem, kā arī saņemt plašāku informāciju par plānoto koku ciršanu iespējams Rīgas pilsētas Būvvaldes Apstādījumu inspekcijā, Rīgā, Amatu ielā 4, 206.kabinetā, Būvvaldes interneta mājaslapā "www.rpbv.lv" vai pie koku ciršanas ierosinātāja - Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta Rīgā, Amatu ielā.

Pēc sabiedriskās apspriešanas rezultātu apkopošanas Rīgas pilsētas Būvvalde ziņojumu par sabiedriskās apspriešanas rezultātiem virzīs izskatīšanai un lēmuma pieņemšanai Rīgas domes Apstādījumu saglabāšanas komisijā.

Latvijā

No 4.novembra līdz 4.decembrim lauksaimnieki, kooperatīvi un zinātniskās institūcijas varēs pieteikties 79,748 miljonu eiro atbalstam vairākos pasākumos saimniecību vai uzņēmumu izaugsmes veicināšanai, energoefektivitātes palielināšanai, biodrošības pasākumu ieviešanai un citām aktivitātēm, liecina Lauku atbalsta dienesta (LAD) publiskotā informācija.

Svarīgākais