Reibumā alkohola vietā iedzerot etiķa esenci

© Scanpix

Vakar Latgalē kāda 54 gadus veca sieviete, alkohola vietā iedzerot etiķa esenci, guvusi ķīmiskus apdegumus, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) preses pārstāve Inga Vītola.

Sieviete atradusies alkohola reibumā un tumsā sajaukusi šķidruma traukus. Cietusī nogādāta slimnīcā.

Aizvadītajā diennaktī smagas galvas un sejas traumas guvis kāds 29 vecs vīrietis, kuram virsū uzgāzās futbola vārti pēc tam, kad viņš bija ieķēries to aizsargtīklā. Vīrietis nogādāts slimnīcā Rīgā.

Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā pēc notriekšanas uz gājēju pārejas smagas politraumas guvusi arī kāda 70 gadus veca sieviete. Nopietnākie ievainojumi skāruši sievietes roku, galvu un iegurni.

Kopumā mediķi aizvadītajā diennaktī saņēmuši 1187 izsaukumus, no kuriem 194 bija saistīti ar dažādām traumām.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais