Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. 10 lietu, kas raksturo Aiju Auškāpu

© F64

Muzikālā šova «X faktors» žūrijas locekles, veiksmīgākās un populārākas Latvijas grupas «Prāta vētra» menedžeres Aijas Auškāpas milzīgās darba spējas var apbrīnot. Viņa ir personība, kurā ir apvienots optimisms, sievišķība un darba mīlestība. Aijas Auškāpas vārds mūzikas industrijā ir nozīmīgs vairāk nekā 20 gadu.

Grāmatas

«Man ļoti patīk lasīt, un es to daru, kad vien ir brīvs brīdis. Man ir ļoti dzīva iztēle, un es ļoti ātri nonāku grāmatas tēlu pasaulē - raudu, smejos, pārdzīvoju līdz ar tiem. Dažreiz pat grūti pieslēgties realitātei. Man patīk gan romāni, gan biogrāfijas, lasu arī profesionālo literatūru un cenšos pamīšus lasīt latviešu, krievu, angļu un vācu valodā, lai atsvaidzinātu valodu zināšanas un bagātinātu vārdu krājumu.»

Teātris

Apmeklējot teātra izrādi «Dēmons» Liepājā.

«Mani bieži var sastapt teātrī. Kopā ar vīru Dāvi esam bieži pirmizrāžu apmeklētāji, mūsu draugu un paziņu lokā ir gan aktieri, gan režisori - mums ir ekskluzīva iespēja apspriest nupat redzēto ar izrādēm vistuvāk stāvošajiem cilvēkiem.»

Lauku mājas

«Vieta, kur būt kopā ar ģimeni, ar bērniem lēkāt pa batutu, darīt lauku darbus - stādīt kartupeļus, pļaut zāli, grābt lapas, kopā ar tēti kurināt lielo ugunskuru, palīdzēt mammai novākt upeņu ražu, kopā ar vīru doties romantiskā izbraucienā ar laivu pa Iecavas upi, iet pirtī vai vienkārši nedarīt neko.»

Auto

«Manas otrās mājas. Tas ir ne tikai pārvietošanās līdzeklis, bet arī vieta, kur varu patverties, ja liekas, ka problēmas, sienas un apkārtējie nāk virsū un visa ir par daudz. Ieslēgt mīļāko dziesmu, piesprādzēties un, mazliet pārsniedzot atļauto braukšanas ātrumu, doties jebkurā virzienā.»

Labs miegs

«Man patīk gulēt! No rītiem modinātāju vienmēr nospiežu un ļauju sev vēl 10 minūtes pagulēt, bet brīvdienās labprāt guļu līdz pulksten 11. Ja esmu agri cēlusies, man ļoti prasās pa dienas vidu nosnausties - pietiek ar 20 minūtēm, un esmu atkal ierindā!»

Draugi

«Draugi ieņem ļoti svarīgu vietu manā dzīvē - man patīk draudzēties, satikties, sarunāties, uzņemt ciemos un apciemot citus. Man ir draudzenes, kam izkratīt sirdi, un draugi, kurus vienmēr esmu gatava uzklausīt.»

Darbs

«Strādāju mūzikas industrijā par ļoti populāras grupas menedžeri, tāpēc mana darba diena tā īsti nekad nebeidzas - pateicoties mūsdienu tehnoloģijām, darbs ir vienmēr klātesošs, un nupat jau jāsāk meklēt iespējas darba klātesamību kaut kā ierobežot. Tomēr svarīgākais ir tas, ka darbs sagādā man prieku un ļauj iepriecināt arī citus.»

Smiekli

«Mani varot atpazīt pēc smiekliem - tie esot lipīgi un aizrautīgi.»

Ceļošana

«Ceļošana ir viens no maniem vaļaspriekiem. Ja būtu tāda iespēja, es varētu ceļot nepārtraukti. Esmu novērojusi, ka, uzsākot kādu ceļojumu, domās jau sāku plānot nākamo. Ir vietas pasaulē, kur zinu, ka noteikti gribu nokļūt, piemēram, Labās Cerības ragā pašos Āfrikas dienvidos.»

Augstpapēžu kurpes

«Man patīk teiciens: ja kurpes tev der, ņem no katras krāsas pa pārim! Skaistas kurpes ir mana vājība. Kolēģi saka, ka manu tuvošanos var atpazīt pēc soļiem koridorā.»

***

Abonē "Vakara Ziņas" šeit.