Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_downwardPolitika

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās iniciatīvu par pievienotās vērtības nodokļa (PVN) samazinātās likmes 12% apmērā ieviešanu sabiedriskajai ēdināšanai.
18.jan Ziņu aģentūra LETA
Saeima šodien galīgajā lasījumā lems par likumprojektu, ar kuru Latvija denonsē līgumu ar Krieviju par tiesisko palīdzību un tiesiskajām attiecībām civillietās, ģimenes lietās un krimināllietās.
18.jan Ziņu aģentūra LETA
Saeima šodien galīgajā lasījumā lems par likuma grozījumiem, ar kuriem iecerēts no 2025.gada 1.janvāra apvienot Latvijas Televīziju un Latvijas Radio vienotā medijā - Latvijas Sabiedriskajā medijā, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.
18.jan Ziņu aģentūra LETA
Valdība joprojām strādā kā komanda, savas valdības darbu šorīt intervijā LTV "Rīta panorāma" vērtēja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).
17.jan Ziņu aģentūra LETA
Valdībai lēmums par Krievijas graudu importa un tranzīta aizliegumu ir jāpieņem pēc iespējas ātrāk un pirms Krievija pārorientē eksportu uz saviem jaunuzbūvētajiem graudu termināļiem, otrdien Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja bijušais zemkopības ministrs Didzis Šmits (AS).
16.jan Ziņu aģentūra LETA
Saeimas Juridiskā komisija šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz palielināt sodus par rupjiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.
16.jan Ziņu aģentūra LETA
Otrdien, 16.janvārī, Ministru kabinets apstiprināja Evikas Siliņas vadītās valdības rīcības plānu, kas ietver konkrētus pasākumus un sasniedzamos rezultātus šīs valdības darbības prioritātēs - latviska, labklājīga, droša un iekļaujoša Latvija, kura ilgtspējīgi attīstīsies demogrāfisko, klimata, tehnoloģiju un digitālo pārmaiņu laikā, informē Kristīne Zvejsalniece, Komunikācijas departamenta konsultante.
16.jan Portāls nra.lv
Eiropas Komisijai ir jākoordinē Eiropas banku rīcību un jānovērš nepilnības Krievijai noteikto sankciju īstenošanā banku sektorā, uzsvērts šodien Eiropas Parlamenta plenārsēdē pieņemtajā ziņojumā, kura vadošais deputāts ir Ivars Ijabs (Latvijas attīstībai).
16.jan Portāls nra.lv
Jāturpina aktīvi strādāt, lai nodrošinātu visaptverošu Krievijas un tās pārstāvju atbildību par agresijas un kara noziegumiem, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.
16.jan Ziņu aģentūra LETA
Aptaujāto esošo un topošo ģimeņu materiālais nodrošinājums nav vienīgais noteicošais faktors, kas var ietekmēt lēmumu par bērna ienākšanu ģimenē. Kā būtiskākie faktori te tiek minēta ekonomiskā stabilitāte un drošības sajūta, kas saistīta ar abu vecāku nodarbinātības situāciju un iespēju saskaņot ģimenes un darba dzīvi. Pētījumos par šo tematu aptaujātie runā arī par partnerattiecību stabilitāti, iepriekšējās grūtniecības, dzemdību un bērnu audzināšanas pieredzi, ziņo Egils Zariņš, Labklājības ministrijas Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciālists.
16.jan Portāls nra.lv
Saeimā plānots nodot vērtēšanai komisijās Nacionālās apvienības (NA) virzītos grozījumus aizliegt lauksaimniecības un pārstrādāto lauksaimniecības produktu piegādi Latvijā no Krievijas un Baltkrievijas, šodien apliecināja valdības koalīcijas politiķi.
15.jan Ziņu aģentūra LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) atbilstoši savai kompetencei plāno vērtēt vairāku Saeimas deputātu braucienu uz Ķīnu, pirmdien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".
15.jan Ziņu aģentūra LETA
Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) ir gandarīta par koalīcijas spēju vienoties par zāļu cenu samazināšanu.
15.jan tautaruna.lv
Progresīvo" līderi nākamajās Eiropas Parlamenta vēlēšanām būs partijas virzītā kandidāte Valsts prezidenta vēlēšanās, publiskās pārvaldības eksperte Elīna Pinto un bijušais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis.
15.jan Ziņu aģentūra LETA
Kritiska par biroja veikumu ir arī premjere. Viņa TV3 raidījumā "Nekā personīga" atklāj, ka mudinājusi KNAB šefu kāpināt darba efektivitāti. Turklāt finanšu ministrijas iecerētā VID reforma nozīmē, ka KNAB būs vēl plašāks darba lauks. Birojam nodos Iekšējās drošības pārvaldi, kas vēl šobrīd ir VID sastāvā. Ģenerālprokurors gan saka – Latvijā joprojām ir pārāk daudz finanšu noziegumu izmeklēšanas iestāžu. Bet to reformai politiķi nav spējuši saņemties gadiem.
14.jan Portāls nra.lv
Pamatojot ar funkciju dublēšanos un līdzekļu taupīšanu, no darba atlaiž Rīgas izpilddirektora juridisko padomnieku Māri Knoku. Viņš nav ierindas darbinieks. Knoks pirmais uzdrošinājās apšaubīt, vai par dārgo ielu uzturēšanas līgumu rīdzinieki krietni nepārmaksā un kā notiek šī līguma darbu kontrole, stāsta TV3 raidījumā "Nekā personīga".
14.jan Portāls nra.lv
Valdība tuvāko divu gadu laikā plāno mazināt iedzīvotāju mirstību no ārējiem nāves cēloņiem, liecina Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) vadītās valdības rīcības plāna projekts.
14.jan Ziņu aģentūra LETA
Labklājības ministrija (LM) plāno pārdalīt 1,4 miljonus eiro vienreizēja nodarbinātības vai pašnodarbinātības sākšanas pabalsta izmaksai Ukrainas iedzīvotājiem.
14.jan Ziņu aģentūra LETA
Eiropas Savienība (ES) ir vienota ar mums un saprot Baltijas valstu izaicinājumu, dzīvojot blakus tādiem kaimiņiem kā Krievija un Baltkrievija, tā šodien pēc tikšanās ar Eiropas Parlamenta (EP) priekšsēdētāju Robertu Metsolu medijiem pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).
12.jan Ziņu aģentūra LETA
Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska vizītes mērķis bija pateikties Latvijai par atbalstu Ukrainai karā pret agresorvalsti Krieviju, pauda Ģeopolitikas pētījumu centra direktors Māris Andžāns.
12.jan Ziņu aģentūra LETA
Latvijā 42% iedzīvotāju uzskata, ka Evikas Siliņas (JV) vadītā valdība savas darbības pirmajos trīs mēnešos ir strādājusi "apmēram tā, kā gaidīts", liecina pētījumu centra "SKDS" aptauja.
12.jan Ziņu aģentūra LETA
Neiegūstot NATO ģenerālsekretāra amatu, ārlietu ministrs, bijušais Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) gribētu pretendēt uz Eiropas Savienības (ES) komisāra amatu.
11.jan Ziņu aģentūra LETA