Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Politika

Valdība plāno mazināt iedzīvotāju mirstību no ārējiem nāves cēloņiem

© Dmitrijs Suļžics/MN

Valdība tuvāko divu gadu laikā plāno mazināt iedzīvotāju mirstību no ārējiem nāves cēloņiem, liecina Ministru prezidentes Evikas Siliņas (JV) vadītās valdības rīcības plāna projekts.

Saskaņā ar plāna projektu līdz šā gada 31.martam Ministru kabinetā jāskata ziņojums par to, kas tiek veikts mirstības no ārējiem nāves cēloņiem samazināšanai.

Savukārt līdz 2026.gada 30.oktobrim atbildīgajām ministrijām jāpanāk mirušo skaita no ārējiem nāves cēloņiem uz 100 000 iedzīvotājiem pakāpenisks samazinājums.

LETA jau ziņoja, ka Siliņas vadītās valdības rīcības plāna projektā paredzēti kopumā 269 pasākumi. Ar tiem valdība konkretizē deklarācijā izteiktos 40 punktus. Visvairāk akcentēta labklājības un ekonomiskās aktivitātes veicināšana.

Valdības rīcības plāna projekts ir izstrādāts, nozaru ministrijām sadarbojoties ar sociālajiem partneriem un pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem. Atskaitīšanās par valdības rīcības plānu notiek divas reizes gadā. Informācija par tā izpildes rezultātiem atradīsies Ministru kabineta tīmekļa vietnē. Tāpat par plāna izpildi Ministru prezidente reizi gadā informē, sniedzot ikgadējo ziņojumu Saeimā.