Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_downwardPolitika

Ukraina var paļauties arī uz turpmāku Latvijas atbalstu, un jaunā militārā atbalsta pakotne dos papildu jaudu, lai apturētu Krieviju un tās īstenotās zvērības, pārliecināta Ministru prezidente Evika Siliņa (JV), kura ceturtdien tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.
11.jan Ziņu aģentūra LETA
Atbalsts Ukrainai ir mūsu valsts, Saeimas un valdības absolūtā drošības prioritāte, pārliecināta Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS), kura kopā ar citiem parlamentāriešiem ceturtdien tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski
11.jan Ziņu aģentūra LETA
Visi saka, ka atbalstīs Ukrainu tik ilgi, cik nepieciešams, taču ir jāmaina politiskais signāls, uzsverot, ka Ukraina tiks atbalstīta līdz pilnīgai uzvarai pār Krievijas imperiālismu, žurnālistiem ceturtdien norādīja Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš Rīgas pilī tikās ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski.
11.jan Ziņu aģentūra LETA
Saeima šodien konceptuāli atbalstīja Tieslietu ministrijas (TM) un Juridiskās komisijas virzītos grozījumus Krimināllikumā, kas paredz maksimālo cietumsodu par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku, kuras rezultātā tas gājis bojā, palielināt no trīs līdz pieciem gadiem.
11.jan Ziņu aģentūra LETA
Saeima šodien galīgajā lasījumā plānots skatīt apjomīgos grozījumus tabakas izstrādājumu regulējumā.
11.jan Ziņu aģentūra LETA, Portāls nra.lv
Patlaban Krimināllikumā jau ir pants par kapitālsabiedrības novešanu līdz maksātnespējai, taču pie frakcijām nepiederošais Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) rosinās Tieslietu ministrijai izvērtēt iespēju šajā pašā likumā noteikt kriminālatbildību arī pašvaldību amatpersonām par vietvaras novešanu līdz maksātnespējai.
10.jan Ziņu aģentūra LETA
Partijas "Saskaņa" saraksta līderi Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās būs EP deputāts un partijas līdzpriekšsēdētājs Nils Ušakovs, sabieriskā aktīviste Olga Petkeviča un politiskā spēka līdzpriekšsēdētāja Regīna Ločmele, aģentūra LETA noskaidroja partijā
9.jan Ziņu aģentūra LETA
Valdība otrdien slēgtā sēdē skatīs informatīvo ziņojumu par tālāko rīcību patvertņu jautājumā, un valdības lēmuma projekts paredz, ka Ekonomikas ministrijai (EM) būs jāsagatavo un ekonomikas ministram līdz 2024.gada beigām jāiesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā patvertņu būvnormatīva projekts.
9.jan Ziņu aģentūra LETA
Sākoties Saeimas ziemas sesijai, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tiksies ar visām parlamentā pārstāvētajām frakcijām, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.
7.jan Ziņu aģentūra LETA
Latvijas sabiedrība ir zaudējusi cerību ietekmēt valstiski svarīgus lēmumus un bieži vien rīkojas inerti, aģentūrai LETA sacīja Saeimas deputāte Ramona Petraviča (LPV), komentējot nespēju savākt nepieciešamo parakstu skaitu referenduma rīkošanai par par partnerības institūta likuma grozījumu atcelšanu.
7.jan Ziņu aģentūra LETA
Vakardienas “Neatkarīgās” numurā solīju, ka par iekšpolitiskās dzīves perspektīvām 2024. gadā plašāk rakstīšu šodienas numurā. Tāpat norādīju, ka Latvijas iekšpolitiskā stabilitāte lielā mērā būs atkarīga no “Progresīvo” gatavības kļūt par koalīcijas “jaunāko” brāli, kas vecākajiem paklausīgi iet līdzi.
6.jan Bens Latkovskis
Jautājumā par partnerības institūta likumu izsludināšanu Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs sagaidīs Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) lēmumu par parakstu vākšanas rezultātiem, aģentūrai LETA norādīja prezidenta padomnieks Mārtiņš Drēģeris.
5.jan Ziņu aģentūra LETA
Sestdien, 6.janvārī, aizsardzības ministrs Andris Sprūds un Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Kaspars Pudāns piedalīsies atceres pasākumā Antiņu kapsētā Mārupes novadā, godinot 1916.gada Ziemassvētku kaujās kritušo karavīru piemiņu, informē Artūrs Danga, AM Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākais referents.
5.jan Portāls nra.lv
Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) piektdien, pirms lēmuma pieņemšanas par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora pretendenta virzīšanu iecelšanai amatā, aicināja atlases komisijas ieteiktās pretendentes uz sarunu par dienesta attīstību, aģentūru LETA informēja Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji.
5.jan Ziņu aģentūra LETA
Ekonomikas ministrs Viktors Valainis ir uzdevis a/s “Latvenergo” padomei nekavējoties sniegt detalizētus paskaidrojumus par augstajām Nord Pool biržas elektroenerģijas cenām Latvijā 2024. gada 5. janvārī un “Latvenergo” rīcību, lai nepieļautu strauju elektroenerģijas cenas paaugstināšanos Latvijā, ziņo Rolands Pētersons, ekonomikas ministra padomnieks komunikācijas jautājumos.
5.jan Portāls nra.lv
Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) sarunā ar aģentūru LETA pauda cerību, ka jaunā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektore tiks nosaukta un apstiprināta valdībā līdz 12.februārim, kad beidzas pašreizējās VID ģenerāldirektores Ievas Jaunzemes pilnvaru termiņš.
4.jan Ziņu aģentūra LETA
Bijušais Rīgas mērs Mārtiņš Staķis šodien iesniedzis pieteikumu, lai iestātos partijā "Progresīvie".
4.jan Ziņu aģentūra LETA
Viesmīlības nozare palīdz stiprināt Latvijas konkurētspēju starp citām Baltijas valstīm, kā arī palīdz veicināt valsts eksportspēju, uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, kurš trešdien Rīgas pilī tikās ar Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas pārstāvjiem.
3.jan Ziņu aģentūra LETA
Pārņemot "Maskavas namu" valsts īpašumā, Latvija rīkojas atbilstoši pašaizsargājošās demokrātijas principam, un tas ir vērsts uz Latvijas nacionālās drošības aizsardzību, aģentūrai LETA norādīja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.
3.jan Ziņu aģentūra LETA
Valdība nākamnedēļ slēgtā sēdē skatīs informatīvo ziņojumu par tālāko rīcību patvertņu jautājumā, un valdības lēmuma projekts paredz, ka Ekonomikas ministrijai (EM) būs jāsagatavo un ekonomikas ministram līdz 2024.gada 31.novembrim jāiesniedz izskatīšanai Ministru kabinetā patvertņu būvnormatīva projekts.
3.jan Ziņu aģentūra LETA
Saeimas Pieprasījumu komisijas sēdē šodien plkst.9 vērtēs opozīcijā esošā "Apvienotā saraksta" (AS) pieprasījumu iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (JV) par plānoto pasu izsniegšanas maksas dubultošanos nākamgad no 30 uz 60 eiro.
3.jan Ziņu aģentūra LETA
Šodien stājas spēkā grozījumi Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā, kas paredz, ka apmaksātajai priekšvēlēšanu aģitācijai jābūt tikai valsts valodā.
1.jan Ziņu aģentūra LETA