Trešdien kļūs siltāks, bet nedēļas nogale būs lietaina

© F64 Photo Agency

Pēc mākoņainā un vēsā nedēļas sākuma, ko vēl pavada arī lietus, turpmākajās nedēļas dienās Latvijā atkal kļūs siltāk – tā sauktā siltā atmosfēras fronte Latviju šķērsos trešdien dienas laikā, tādēļ saule starp mākoņiem uzspīdēs maz, tomēr lietus nav gaidāms, un maksimālā gaisa temperatūra jau pakāpsies līdz +15...+20 grādu atzīmēm.

Pūšot lēniem līdz mēreniem dienvidu puses vējiem, silts laiks pieturēsies arī ceturtdien, lai gan pēcpusdienā Latviju no rietumiem jau sāks šķērsot lietus mākoņu zona, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Arī nedēļas izskaņā sauss laiks nepieturēsies; starp mākoņiem gan uzspīdēs arī saule, tomēr gaiss vairs nebūs tik silts – naktīs termometra stabiņš noslīdēs līdz +8...+14 grādiem, bet dienas laikā nepakāpsies virs +13...+18 grādu atzīmēm, bet svētdiena varētu būt vēl par dažiem grādiem vēsāka. Vējš jau būs iegriezies no rietumu puses, tas būs lēns līdz mērens, vien svētdien nedaudz pieņemsies spēkā.

Ieskatoties prognozēs pirmajai oktobra nedēļai, jāsaka, ka straujas izmaiņas laika apstākļos nav gaidāmas – sausākas dienas mīsies ar lietainākam, tomēr būtiska gaisa temperatūras pazemināšanās nav gaidāma. Salīdzinot ar klimatiskajiem datiem, temperatūra pamatā tomēr pieturēsies vēl virs normas.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais