Tuvākajās dienās saglabāsies rudenīgi un nepastāvīgi laika apstākļi

Tuvākajās septiņās dienās Atlantijas ciklonu ietekmē Latvijā gaidāmi rudenīgi un nepastāvīgi laika apstākļi, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Debesis bieži klās mākoņi, kas katru dienu vietām valsts teritorijā atnesīs lietu, bet visplašākās un intensīvākās lietus zonas Latviju šķērsos nākamās nedēļas vidū.

Ciklonu darbības ietekmē bieži pūtīs brāzmaini vēji, kuru spēks atsevišķās dienās sasniegs 15 līdz 19 metrus sekundē. Līdz nākamās nedēļas vidum saglabāsies vēss laiks, un naktīs gaisa temperatūra pazemināsies līdz vidēji plus 4, plus 9 grādiem, bet dienā nepārsniegs plus 10, plus 16 grādus.

Nākamās nedēļas sākumā, nakts laikā pierimstot vējam, vietām uz augsnes gaidāmas arī salnas.

Savukārt, sākot no nedēļas vidus, ciklona austrumu malas ietekmē laiks kļūs ne tikai lietaināks, bet arī nedaudz siltāks, un naktīs gaisa temperatūra vairs nebūs zemāka par plus 8, plus 13 grādiem, bet dienā gaisa temperatūra pakāpsies līdz plus 15, plus 20 grādiem.

Latvijā

Veselības ministrija (VM) rosina Finanšu ministriju (FM) no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt papildu finansējumu teju 10,5 miljonu eiro apmērā Nacionālajam veselības dienestam (NVD), lai nodrošinātu samaksu par Latvijas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem, kas saņemti no Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomikas zonas dalībvalstīm.

Svarīgākais