Šovakar Latvijā gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes ar krasām vēja brāzmām

© Scanpix

Šovakar vietām Latvijā gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes ar krasām vēja brāzmām, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Stipras pērkona lietusgāzes ar krasām vēja brāzmām līdz 15, 19 metriem sekundē (m/s) gaidāmas no plkst.18 līdz 21.

Sinoptiķi prognozē, ka pērkona lietusgāzes turpināsies arī naktī uz otrdienu.

SIA "Lattelecom" informē, ka spēcīga pērkona negaisa laikā iespējami elektroenerģijas padeves traucējumi, tādēļ rekomendē no elektrotīkla atslēgt visas elektroierīces - televizorus, dekoderus, datorus un citas elektroierīces.

Šonakt Latviju šķērsos ar ciklonu saistīta aukstā atmosfēras fronte, tādēļ daudzviet gaidāmas pērkona lietusgāzes, vietām arī stipras. Mērens dienvidaustrumu, dienvidu vējš iegriezīsies no dienvidrietumiem, rietumiem, pērkona negaisa laikā brāzmās sasniedzot 15-17 m/s. Gaisa temperatūra naktī būs no plus 15 līdz plus 19 grādiem.

Savukārt dienā no dienvidiem Latviju sasniegs jauna nokrišņu zona, līdz ar to debesis lielākoties būs mākoņainas, bet dienas otrajā pusē mākoņu daudzums pakāpeniski samazināsies. Pa laikam gaidāms lietus, austrumu rajonos līs stipri. Dažviet gaidāms arī pērkona negaiss.

Rīt dienā pūtīs mēreni stiprs dienvidrietumu, rietumu vējš, brāzmas līdz 15-17 m/s. Gaisa temperatūra, salīdzinot ar iepriekšējām dienām vairs nebūs tik augsta, un gaiss dienas laikā iesils vien līdz plus 19, plus 23 grādiem.