Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Princim Harijam Anglijā esot tikai viens draugs - kas viņš ir?

© Depositphotos

Princis Harijs atzinīgi vērtē attiecības ar Marku "Marko" Daieru, kurš atbalstīja viņu un viņa brāli princi Viljamu pusaudža gados un tagad tiek dēvēts par prinča vienīgo draugu Anglijā, raksta tv3.lt.

Tomēr tiek ziņots, ka princis Harijs savas vizītes laikā Londonā neapciemoja savu vienīgo Lielbritānijā palikušo draugu.

Nedēļas sākumā 39 gadus vecais Harijs lidoja uz Londonu, lai būtu kopā ar savu tēvu karali Čārlzu III pēc tam, kad monarham tika diagnosticēts vēzis.

Daudzi cerēja, ka īsā tikšanās palīdzēs samierināt atsvešinājušos tēvu un dēlu, taču vēlāk izrādījās, ka Harijs kopā ar tēvu pavadīja vien nepilnas 30 minūtes.

Tiek ziņots, ka Harijs vizītes laikā nav saticis savu brāli princi Viljamu, kā arī savu seno draugu Marku Daieru, kurš arī ir Harija vienīgais draugs Anglijā pēc Harija pretrunīgi vērtētās aiziešanas no karaliskās ģimenes 2020. gadā.

Saskaņā ar karaliskā biogrāfa Fila Dampjersa teikto, Harijs nevēlējās redzēt nevienu no saviem vecajiem draugiem. Viņš teica: "Vienīgais draugs, kas man joprojām ir Apvienotajā Karalistē, kurš varētu palīdzēt atkal uzbūvēt nodedzinātos tiltus, ir Marks Daiers."

Viņš bieži tika dēvēts par Harija un Viljama otro tēvu pēc Diānas nāves, un Harijam vienmēr ir bijušas patīkamas atmiņas par bijušo Velsas gvardes virsnieku.

Marks, pazīstams kā Marko, kalpoja princim Čārlzam III līdz 90. gadu beigām.

Harijs 2010. gadā bija Marka kāzās, savukārt Marks 2018. gadā apmeklēja Harija un Meganas kāzas, un vēlāk pāris lūdza Marku kļūt par krusttēvu viņu pirmajam bērnam Ārčijam 2019. gadā.