Latvieši sportiskā garā bauda mēreno vasaras laiku

Mainīgie laika apstākļi šovasar nav būtiski ietekmējuši Latvijas iedzīvotāju ceļošanas paradumus. Populārākās vietas, kuras izvēlas atpūtnieki, ir pilsētas jūras krastā, liecina Latvijas Lauku tūrisma asociācijas Lauku ceļotājs dati. Izmantojot mēreno vasaras laiku kā priekšrocību, tūristi pavada sportiskas brīvdienas pie ūdens.

Jūrmalas pilsētas pašvaldības mārketinga speciāliste Gunta Ušpele informē: «Pašlaik nav apkopoti dati par iebraukušo viesu skaitu pilsētā. Taču iespējas, ka šis skaits būtu samazinājies, nav.» Vēsais un lietainais laiks nedaudz traucē atpūtai brīvā dabā. Taču izbaudīt vasaru var arī citādā veidā, piemēram, apmeklējot ūdens un atpūtas centru Līvu akvaparks vai arī relaksējoties skaistumkopšanas un SPA centros.

Lauku ceļotājs vēsta, ka parasti iedzīvotāji brīvdienas plāno, tāpēc neatkarīgi no laika apstākļiem izbraukšana ārpus Rīgas netiek atlikta.

Arī Saulkrastos vēsais laiks tūristus no atpūtas nav atturējis. «Pasākumi, kuri tiek rīkoti, vienmēr ir ļoti apmeklēti. Kafejnīcas un kempingi tieši pilsētas svētku laikā bija visnoslogotākie,» informē Saulkrastu tūrisma informācijas centra darbiniece Gita Memmēna. «Arī glābšanas stacijas darbiniekus mainīgie laika apstākļi nav ietekmējuši, glābēji ziņo, ka atpūtnieki pie jūras arī vējainajās un lietainajās dienās ir aktīvi. Visenerģiskākie, protams, ir ūdens sporta cienītāji, kuri izbauda lielos viļņus un vēja brāzmas, nodarbojoties ar vindsērfingu un kaitbordingu.»

Skaita ziņā visvairāk tūristu ir rīkoto pasākumu laikā. «Arī šajā nedēļā, no 16. līdz 21. jūlijam, Saulkrastos norisinās džeza festivāls, kurš piesaista ne tikai vietējos iedzīvotājus, bet arī viesus no citām pilsētām un valstīm,» stāsta G. Memmēna.

 

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais