Latvijas autoceļi ir apledojuši; aicina braukt uzmanīgi

Braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem daudzviet ir apgrūtināti. Uz autoceļiem veidojas apledojums, tās vietām ir sniegotas, brauktuves tīra un apstrādā pret slīdi, informē Latvijas Valsts ceļi.

Vietām nedaudz snieg, gaisa temperatūra no -7ºC līdz -2ºC.

Rīgas apkārtnē un Jelgavas virzienā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti. Autoceļi sniegoti, veidojas apledojums, brauktuves tīra un kaisa.

Ventspils virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Rīga – Strazde un posmā Usma - Ventspils. Autoceļš vietām sniegots, brauktuves tīra un kaisa.

Liepājas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Rīga – Liepāja. Autoceļš vietām sniegots, brauktuves tīra un kaisa.

Bauskas virzienā braukšanas apstākļi apgrūtināti ir posmā Rīga - Iecava. Autoceļš sniegots, brauktuves tīra un kaisa.

Daugavpils virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmos Rīga – Ogre, Nīcgale – Paternieki, Varakļāni – Terehova, Grebņeva – Medumi un uz Daugavpils un Rēzeknes apvedceļa. Veidojas apledojums, brauktuves kaisa.

Siguldas virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Rīga – Sigulda un posmā Raunas pagrieziens – Veclaicene. Veidojas apledojums, autoceļš sniegots, brauktuves tīra un kaisa.

Valmieras virzienā apgrūtināti braukšanas apstākļi ir posmā Murjāņi – Braslas tilts un posmā Strenči - Valka. Veidojas apledojums, autoceļš sniegots, brauktuves tīra un kaisa.

Ainažu virzienā braukšanas apstākļi ir apgrūtināti posmā Berģi – Bīriņu pagrieziens. Veidojas apledojums, brauktuves tīra un kaisa.

Uz reģionālajiem autoceļiem braukšanas apstākļi ir apgrūtināti visā Latvijā izņemot Cēsu, Jēkabpils, Preiļu un Valmieras apkārtnes. Autoceļi vietām sniegoti, veidojas apledojums, brauktuves tīra un apstrādā pret slīdi.

Uz vietējiem autoceļiem braukšanas apstākļi ir apgrūtināti, intensīvās kušanas rezultātā uz ceļiem atkala. Brauktuves tīra atbilstoši ceļu uzturēšanas klasēm un veic bīstamo posmu pretslīdes apstrādi.

Ņemot vērā to, ka ziemas laikā gar ceļiem izveidojušās sniega kupenas, to intensīvās kušanas dēļ uz brauktuvēm un to malās daudzviet veidojas peļķes un autoceļi ir slapji, šo apstākļu rezultātā uz avārijas stāvoklī esošajiem posmiem veidojas avārijas bedres.

Svarīgākais