Gaisa temperatūra dažviet Latgalē un Vidzemē pazeminājusies līdz -26 grādiem

Piektdienas rītā Latvijas lielākajā daļā gaisa temperatūra pazeminājās līdz -20..-24 grādiem, dažviet Latgalē un Vidzemē sals pārsniedza 26 grādus, liecina uzņēmuma „Latvijas Valsts ceļi” un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Daugavpils apkaimē, kā arī Vidzemes augstienē un Vidzemes ziemeļos. Savukārt mazākais sals bija Kurzemē, kur gaisa temperatūra pazeminājās vidēji līdz -17..-21 grādam.

LVĢMC novērojumu tīklā minimālā gaisa temperatūra piektdien līdz plkst.8 bija no -14 grādiem Ventspils ostā (lidostā -20 grādu) līdz -26,2 grādiem Zosēnu un -26,6 grādiem Daugavpils meteostacijā.

Zem -25 grādiem gaisa temperatūra Latvijā noslīdējusi jau astoņās no aizvadītajām desmit februāra naktīm. Pagājušajā gadā -25 grādi un zemāka gaisa temperatūra tika reģistrēta 11 februāra naktīs, sākot no mēneša vidus. Saskaņā ar ilggadējiem novērojumiem parasti visas ziemas laikā ir tikai septiņas šādas naktis.

Piektdienas rītā Latvijā ir skaidrs laiks un dominē bezvējš.

Rīgā skaidras debesis, pūš lēns ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš. Gaisa temperatūra no rīta pilsētas centrā pazeminājās līdz -17 grādiem, citviet gaiss bija nedaudz aukstāks, lidostā "Rīga" termometra stabiņš noslīdēja līdz nepilniem -23 grādiem, netālu uz austrumiem no galvaspilsētas sals sasniedza 24 grādus.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -6,4 grādiem Pāvilostā līdz -13,3 grādiem Rēzeknē.

Svarīgākais