Latviju no rietumiem šķērso krusas, lietusgāžu un pērkona negaisa mākoņi

Sestdienas rītā Latvijas dienvidrietumos īslaicīgi līst, vietām ir lietusgāzes un krusa, kā arī pērkons un zibens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) un aculiecinieku sniegtā informācija.

Krusa un zibens ap plkst.6 novērots arī Liepājā. Šie nokrišņu mākoņi virzās tālāk uz austrumiem. Citviet valstī vietām nedaudz un īslaicīgi līst, mākoņu daudzums ir mainīgs.

Pagājušajā naktī visu Latviju, sākot no ziemeļrietumiem, šķērsoja aukstā atmosfēras fronte un īslaicīgs lietus. Aiz tās ieplūdusi nestabila gaisa masa, kurā veidojas gubu mākoņi, tiem raksturīgi īslaicīgi gāzienveida nokrišņi un pērkona negaiss.

Pūš mērens dienvidrietumu vējš, Kurzemē - brāzmains rietumu, dienvidrietumu vējš, jūras piekrastē tas brāzmās pastiprinājies līdz 15-20 metriem sekundē. Gaisa temperatūra visā valstī ir +4..+7 grādi.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, pūš dienvidu, dienvidrietumu vējš 3-5 metri sekundē, gaisa temperatūra +5 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +3,7 grādiem Gulbenē līdz +9,3 grādiem Pāvilostā.

Latvijā

Tiem cilvēkiem, kuru kopējie ienākumi no darījumiem ar kapitāla aktīviem 2024.gada trešajā ceturksnī, no jūlija līdz septembrim, bija vairāk nekā 1000 eiro, līdz 2024.gada 15.oktobrim ir jādeklarē ienākumi no kapitāla pieauguma. Aprēķinātā nodokļa summa jāiemaksā Vienotajā nodokļu kontā līdz 2024.gada 23.oktobrim, ziņo Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Svarīgākais