Sestdienas rītā piedzīvots stiprākais vējš un lietus kopš oktobra

Sestdienas rītā Latvijā pūta spēcīgākais vējš kopš oktobra, turklāt pirmo reizi šomēnes lietus skāris visu valsti, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Stiprākās rietumu, dienvidrietumu vēja brāzmas tika reģistrētas agrā rītā Dobelē un Ventspils ostā - attiecīgi 19 un 20 metru sekundē. Citviet valstī vēja ātrums brāzmās pastiprinājās līdz 11-17 metriem sekundē.

Spēcīgā vēja dēļ bez elektrības palikuši daži simti Latvijas energokompānijas "Latvenergo" meitasuzņēmuma "Sadales tīkls" klientu, liecina elektroapgādes atslēgumu karte. Nelieli elektrolīniju bojājumi reģistrēti vietām visos reģionos, vairāk valsts austrumos.

Nokrišņu daudzums līdz astoņiem rītā Kolkā un Rūjienā sasniedza piecus milimetrus, - lai gan tas nav daudz, šis ir lielākais nokrišņu daudzums Latvijā kopš oktobra. Kaut neliels lietus skāris visu valsti.

Kopš oktobra beigām laikapstākļus Latvijā pārsvarā noteica anticikloni, tādēļ dominēja lēni vēji un bija ļoti maz nokrišņu. Sestdienas lietu un stipro vēju atnesa zema spiediena ieplaka, kas saistīta ar ciklonu virs Krievijas.

Dienā, sākot no Latvijas ziemeļiem, lietus mitēsies un vietām uzspīdēs saule. Vējš pakāpeniski pierims un iegriezīsies no ziemeļrietumiem, bet gaisa temperatūra būs +6..+10 grādu, prognozē sinoptiķi.