Daugavpils un Jelgavas meteostacijā šorīt reģistrēts nepilnus septiņus grādus liels sals

Zemākā gaisa temperatūra Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) novērojumu tīklā ceturtdienas rītā tika reģistrēta Daugavpils un Jelgavas meteoroloģiskajā stacijā, kur termometra stabiņš noslīdēja attiecīgi līdz -6,7 un -6,6 grādiem.

Tā ir līdz šim zemākā gaisa temperatūra, kas Latvijā reģistrēta šoruden, kā arī zemākā temperatūra kopš marta.

Jelgavas meteostacija atrodas pilsētas nomalē un neatspoguļo faktisko laiku visā Jelgavā. Saskaņā ar uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" datiem gaisa temperatūra Jelgavas apkaimē nenoslīdēja zemāk par -4 grādiem. Savukārt Daugavpils novērojumu stacija atrodas Lociku ciematā - aptuveni desmit kilometru uz ziemeļaustrumiem no pilsētas centra.

Minimālā gaisa temperatūra pārējās LVĢMC novērojumu stacijās ceturtdienas rītā bija no +1,1 grāda Kolkā un -0,8 grādiem Rīgas centrā līdz -5,5 grādiem Zosēnos un -6,1 grādam Ainažos. -5,5 grādi reģistrēti arī Rīgas lidostā.

Valsts lielākajā daļā saglabājas skaidrs laiks, vietām Kurzemē ir mākoņi un neliela migla, Ventspils ostā fiksēts apledojums divu milimetru biezumā. Debesis apmākušās valsts galējos austrumos un dienvidaustrumos - galvenokārt Latgalē.

Līdzīga gaisa temperatūra kā ceturtdienas rītā daudzviet valstī gaidāma arī naktī uz piektdienu un piektdienas rītā, prognozē sinoptiķi.

Svarīgākais