Brīvdienās gaidāms saulains, bet vēsāks laiks

Brīvdienās Latvijā būs pārsvarā saulains laiks, taču no ziemeļiem ieplūdīs krietni vēsāks gaiss, naktī uz svētdienu gaisa temperatūra tuvosies nulles atzīmei, prognozē sinoptiķi.

Jau tuvākajā naktī Latviju šķērsos aukstā atmosfēras fronte un vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem, oktobra pirmajā dienā pūtīs dzestrs ziemeļu vējš ar brāzmām 8-13 metru sekundē. Mākoņu būs maz, vien valsts austrumos debesis būs daļēji mākoņainas, nokrišņi nav gaidāmi.

Gaisa temperatūra sestdienas rītā pazemināsies līdz +8..+13 grādiem, dažviet piekrastē temperatūra nenoslīdēs zemāk par +14 grādiem. Dienas gaitā temperatūra paaugstināsies līdz +13..+17 grādiem, Kurzemes dienvidos sasniedzot +18 grādu.

Naktī uz svētdienu vējš norims, debesis būs pārsvarā skaidras un gaiss strauji atdzisīs. Minimālā gaisa temperatūra svētdienas rītā būs 0..+6 grādi, zāles virskārtā daudzviet -1..-3 grādi. Naktī un no rīta vietām sabiezēs migla, diena gaidāma sausa un saulaina. Pūšot lēnam vējam, gaisa temperatūra svētdienas pēcpusdienā paaugstināsies līdz +12..+17 grādiem.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm naktī uz pirmdienu debesis pakāpeniski apmāksies, pirmdien daudzviet gaidāms neliels lietus, arī turpmākajās dienās daudzviet valstī īslaicīgi līs, saule spīdēs retāk nekā šonedēļ un dienas kļūs vēsākas.

Svarīgākais