Šodien visā Latvijā pūtīs stiprs vējš

Šodien būs nedēļas vējainākā diena, stiprs vējš pūtīs visā Latvijā, brīdina sinoptiķi.

Dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās pastiprināsies līdz 15-19 metriem sekundē (m/s), vietām Kurzemē un Vidzemes ziemeļrietumos līdz 20-23 m/s, bet dienas pirmajā pusē jūras krastā Ventspils apkaimē - līdz pat 25 m/s.

Stiprākās vēja brāzmas iespējamas saistībā ar gubu mākoņiem, kas vēju vietām var savērpt virpulī. Sagaidāms, ka vējš lauzīs dažus kokus un vietumis izraisīs elektroapgādes pārrāvumus.

Daudzviet valstī īslaicīgi līs, atsevišķi mākoņi vietām nesīs stiprākas lietusgāzes, pastāv arī krusas varbūtība. Starp mākoņiem uzspīdot saulei, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +15..+18 grādiem.

Arī Rīgu, visticamāk, skars kāds lielāks mākonis un īslaicīgs lietus. Saule gaisu sasildīs līdz +17..+18 grādiem, dienvidrietumu vējš brāzmās brīžiem pastiprināsies līdz 18 m/s.

Ciklona "Katja" centrs nonācis virs Botnijas līča, laiku Latvijā nosaka spēcīgā ciklona dienvidu mala.

Latvijā

Tiem cilvēkiem, kuru kopējie ienākumi no darījumiem ar kapitāla aktīviem 2024.gada trešajā ceturksnī, no jūlija līdz septembrim, bija vairāk nekā 1000 eiro, līdz 2024.gada 15.oktobrim ir jādeklarē ienākumi no kapitāla pieauguma. Aprēķinātā nodokļa summa jāiemaksā Vienotajā nodokļu kontā līdz 2024.gada 23.oktobrim, ziņo Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Svarīgākais