Sestdien laikapstākļi nemainīsies, svētdien kļūs nedaudz siltāks

Sestdien Latvijā gaidāms tāds pats laiks kā piektdien, no svētdienas gaiss kļūs nedaudz siltāks, savukārt no otrdienas gaisa temperatūra ciklona "Katja" ietekmē atkal pazemināsies, prognozē sinoptiķi.

Naktī uz sestdienu būs neliels mākoņu daudzums. No Baltijas jūras un Rīgas līča nāks daži gubu mākoņi, kas sestdienas rītā vietām nesīs lietu, bet dažviet valstī veidosies migla. Pūtīs lēns līdz mērens rietumu vējš, gaisa temperatūra pazemināsies līdz +6..+10 grādiem, pretvēja piekrastē - līdz +13..+15 grādiem.

Sestdien saule mīsies ar mākoņiem, daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus. Rietumu vēja ātrums brāzmās pastiprināsies līdz 8-13 metriem sekundē. Gaisa temperatūra visā valstī paaugstināsies līdz +16..+18 grādiem.

Arī svētdien palaikam spīdēs saule, diena varētu paiet bez nokrišņiem, no rīta vietām atkal gaidāma migla. Pūtīs lēns vējš no rietumu puses, un gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +6..+12 grādiem, nedaudz siltāka nakts būs pretvēja piekrastē. Svētdienas pēcpusdienā gaiss iesils līdz +18..+20 grādiem, vietām Kurzemē un Zemgalē - līdz +22 grādiem.

Naktī uz pirmdienu Īriju un Lielbritāniju sasniegs orkāns "Katja", patlaban tā vēju stiprums samazinājies līdz 38 metriem sekundē un brāzmās vairs nepārsniedz 50 metru sekundē, vēsta ASV Nacionālais orkānu centrs. Saskaņā ar pašreizējām prognozēm jau pirmdienas vakarā ciklons "Katja" pietuvosies Norvēģijas dienvidiem, un turpmākajās dienās ietekmēs laikapstākļus arī Latvijā, palaikam gādājot par lietu un brāzmainiem vējiem.

Gaisa temperatūra pirmdien visā Latvijā, izņemot rietumus, paaugstināsies līdz +21..+24 grādiem, un no rietumiem valsti šķērsos lietus mākoņi, vietām plosīsies pērkona negaiss. No otrdienas temperatūra pazemināsies, un nedēļas otrajā pusē nebūs siltāks par +18 grādiem, dažās dienās gaisa temperatūra, iespējams, nepārsniegs +15 grādu.

Svarīgākais