Arī nākamnedēļ brīžiem līs

Lai gan nākamā nedēļa Latvijā sāksies ar sausu un saulainu laiku, no otrdienas palaikam atkal gaidāms lietus, prognozē sinoptiķi.

Pirmdien anticiklona ietekmē visā valstī gaidāms sauss un saulains laiks. Pūšot mērenam dienvidaustrumu vējam, gaisa temperatūra pēcpusdienā paaugstināsies līdz pat +19..+24 grādiem.

Saskaņā ar pašreizējām prognozēm jau naktī uz otrdienu Kurzemi no rietumiem sasniegs aukstā atmosfēras fronte, kas nesīs lietu un otrdien dienas gaitā šķērsos visu valsti. Vējš iegriezīsies no rietumiem, gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā nepakāpsies augstāk par +15..+19 grādiem.

Eiropas ziemeļrietumos nākamnedēļ gaidāms liels un spēcīgs ciklons, tā dienvidaustrumu mala, iespējams, noteiks laikapstākļus arī Latvijā. Nedēļas otrajā pusē Latviju varētu sasniegt jauns ciklons, līdzi nesot lietu.

Minimālā gaisa temperatūra naktīs pārsvarā būs +8..+13 grādu robežās, dienas laikā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +15..+19 grādiem, nedaudz siltāks laiks gaidāms pirmdien un trešdien.

Svarīgākais