Nākamnedēļ pēc karstas pirmdienas laiks kļūs vēsāks

Latvijā no dienvidaustrumiem pakāpeniski ieplūst siltākas gaisa masas, augstākā gaisa temperatūra - līdz +29 grādiem - gaidāma pirmdien, pēc tam laiks kļūs vēsāks, prognozē sinoptiķi.

Nākamnedēļ Latvija lielākoties atradīsies starp anticikloniem un cikloniem, tādēļ saglabāsies nepastāvīgi laikapstākļi. Dažbrīd līs, nedēļas sākumā Latgalē un Vidzemē gaidāmas stipras pērkona lietusgāzes, tomēr valstī kopumā nokrišņu būs mazāk nekā šonedēļ.

Gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu un otrdienu pazemināsies līdz +14..+18 grādiem, turpmākās naktis būs par 2-5 grādiem vēsākas. Pirmdien saule gaisu sasildīs līdz +26..+29 grādiem, nedaudz zemāka temperatūra būs vietām piekrastē; otrdien maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +19 grādiem Kurzemes rietumos līdz +28 grādiem valsts austrumu pierobežā.

Nākamajās dienās temperatūra nepārsniegs +19..+24 grādus, dažas mākoņainākas dienas var būt vēl par pāris grādiem vēsākas.

Latvijā

Inovāciju, radošuma un sadarbības pasākums “Baltic AI Hack, Gen AI Hackathon” Rīgas Tehniskajā universitātē notika no 4. līdz 6. oktobrim un pulcēja studentus no visām Baltijas valstīm. Studentu uzdevums bija risināt reālās dzīves problēmas, izmantojot mākslīgā intelekta spēku. Viņi izstrādāja novatoriskus risinājumus tādās jomās kā dizains, mārketings un uzņēmējdarbība.