Valsts rietumu un centrālajā daļā vietām līst, Kurzemē ducina pērkons

Ceturtdienas rītā daudzviet Kurzemē, kā arī vietām valsts centrālajā daļā līst, Kurzemi šķērso arī pērkona lietusgāzes, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" un Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Mākoņi klāj valsts lielāko daļu. Pūš mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš. Ventspils ostā naktī reģistrētas vēja brāzmas līdz 19 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra ir +10..+13 grādu, Ziemeļvidzemes piekrastē +15 grādu.

Rīgā daļēji apmācies laiks, pūš dienvidu vējš 4-8 metri sekundē, gaisa temperatūra +12 grādu.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien Latvijā bija ap +18..+20 grādiem. Lielākais nokrišņu daudzums konstatēts Mērsragā, kur dienas laikā nolija 39 milimetri jeb puse no visa mēneša normas. Savukārt stiprākās vēja brāzmas negaisa laikā reģistrētas Rīgā, kur vējš vietām pastiprinājās līdz 20 metriem sekundē.

Latvijā

Inovāciju, radošuma un sadarbības pasākums “Baltic AI Hack, Gen AI Hackathon” Rīgas Tehniskajā universitātē notika no 4. līdz 6. oktobrim un pulcēja studentus no visām Baltijas valstīm. Studentu uzdevums bija risināt reālās dzīves problēmas, izmantojot mākslīgā intelekta spēku. Viņi izstrādāja novatoriskus risinājumus tādās jomās kā dizains, mārketings un uzņēmējdarbība.