Trešdien daudzviet līs, gaidāms arī pērkona negaiss

Trešdien, saglabājoties ciklona ietekmei, valsts lielākajā daļā īslaicīgi līs, vietām ducinās pērkons.

Tuvākajā naktī uzlīs dažviet valsts rietumu un centrālajā daļā, vietām Kurzemē gaidāmas pērkona lietusgāzes. Mākoņu daudzums būs mainīgs, valsts austrumos - neliels. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, Vidzemes krastā brāzmās līdz 15 metriem sekundē. Gaisa temperatūra būs +10..+14 grādu, par kādu grādu siltāks pretvēja piekrastē.

Dienā būs daudz mākoņu, īslaicīgi līs, daudzviet gaidāmas lietusgāzes un pērkona negaiss, tā laikā dažviet iespējama arī krusa un stipras vēja brāzmas. Pārsvarā pūtīs mērens dienvidrietumu vējš ar brāzmām līdz 8-13 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs +17..+21 grāds.

Rīgā brīžiem gaidāms lietus, dienā arī pērkona lietusgāzes. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, brāzmās līdz 11 metriem sekundē. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +13 grādiem, dienā saulainākos brīžos gaiss iesils līdz +20 grādiem.

Latvijā

Latvijā patēriņa cenas šogad septembrī salīdzinājumā ar augustu pieauga par 0,3%, bet gada laikā - šogad septembrī salīdzinājumā ar 2023.gada septembri - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.