Šonedēļ lietus tikpat kā nav gaidāms

Augusta pirmā nedēļa Latvijā paies pārsvarā bez lietus, tuvākās dienas būs vēsākās kopš jūnija, prognozē sinoptiķi.

Laikapstākļus noteiks neliels anticiklons, kas no Skandināvijas pārvietosies uz Baltijas valstīm. Tā ietekmē gaidāms pārsvarā sauss laiks, bieži spīdēs saule. Nedēļas beigās no rietumiem tuvosies ciklons, tādēļ sestdien un jo īpaši svētdien iespējams lietus, liecina pašreizējās prognozes.

No ziemeļiem Latvijā sāk ieplūst vēsāks gaiss, un otrdiena būs vēsākā diena kopš jūnija - naktī valsts lielākajā daļā gaiss atdzisīs līdz +8..+13 grādiem, dienā temperatūra paaugstināsies līdz +18..+22 grādiem. Dienā pūtīs mērens ziemeļu vējš un būs daudz mākoņu, būtiski nokrišņi nav gaidāmi.

Trešdien, ceturtdien un piektdien gaidāms pārsvarā sauss un saulains laiks, pūtīs lēni vēji. Gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu un piektdienu zem skaidrām debesīm un bezvējā vietām noslīdēs līdz +6..+7 grādiem - tik zema gaisa temperatūra Latvijā pēdējoreiz bija maijā. Tomēr pēcpusdienās gaisa temperatūra kļūs nedaudz augstāka, piektdien saule gaisu varētu sasildīt līdz +22..+27 grādiem.

Ultravioletā starojuma līmenis šonedēļ būs vidēji augsts. Ozona slāņa biezums virs Latvijas svārstīsies robežās no 290 līdz 330 Dobsona vienībām, ultravioletās radiācijas indeksa maksimālā vērtība dienas vidū būs seši, liecina Starptautiskā Troposfēras izmešu monitoringa dienesta dati.

Latvijā

Latvijā patēriņa cenas šogad septembrī salīdzinājumā ar augustu pieauga par 0,3%, bet gada laikā - šogad septembrī salīdzinājumā ar 2023.gada septembri - palielinājās par 1,4%, kamēr mēnesi iepriekš gada inflācija bija 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.