Gaisa temperatūra Latvijas austrumu pusē paaugstinājusies līdz +31 grādam

Trešdien dienas vidū gaisa temperatūra Latgalē, daudzviet Vidzemē un Zemgales austrumu daļā paaugstinājusies līdz +29..+31 grādam, liecina uzņēmuma "Latvijas Valsts ceļi" dati.

Augstākā gaisa temperatūra līdz plkst.13.30 reģistrēta Līvānos, kur termometra stabiņš pakāpās līdz +31 grādam. +30 grādu atzīme pārsniegta arī Daugavpils pusē, Garkalnē, Kārsavā, Viļānos, dažviet Ziemeļvidzemē un Duntē Vidzemes piekrastē.

Ievērojami vēsāks laiks ir Kurzemē, kur debesis pārsvarā klāj mākoņu sega un pūš ziemeļu vējš. Kurzemes lielākajā daļā dienas vidū ir +19..+23 grādi. Arī Jūrmalā, ziemeļu vējam nesot spirgtu gaisu no Rīgas jūras līča, gaisa temperatūra ir +22..+23 grādi, savukārt Rīgas centrā gaiss iesilis līdz +26..+27 grādiem.

Daudzviet Kurzemē līst, atsevišķi lietus un negaisa mākoņi veidojas arī citviet valstī. Tie pārvietojas ziemeļu, ziemeļrietumu virzienā. Negaisa laikā vietām iespējama krusa, stipras lietusgāzes un vēja brāzmas, brīdina sinoptiķi.

Latvijā

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī paredzēta akcīzes nodokļa paaugstināšana tabakas izstrādājumiem no 2027.gada, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli".