Dienas gaitā daudzviet līs un ducinās pērkons

Otrdien vietām, pēcpusdienā jau valsts lielākajā daļā īslaicīgi līs, daudzviet arī ducinās pērkons. Brīžiem spīdēs saule.

Negaiss vietām nesīs stipru lietu un brāzmainu vēju, atsevišķās vietās iespējama vētra un krusa. Dominēs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš, Kurzemes rietumu piekrastē iegriezīsies rietumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +21..+22 grādiem Kurzemes piekrastē līdz +28..+29 grādiem vietām valsts austrumu daļā.

Arī Rīgā brīžiem gaidāms lietus, iespējamas pamatīgas pērkona lietusgāzes. Pūtīs mērens dienvidu, dienvidaustrumu vējš. Uzspīdot saulei, gaiss iesils līdz +26..+27 grādiem.

Virs Latvijas atrodas izzūdoša zema spiediena ieplaka un atmosfēras fronte, kas atdala karstu gaisu austrumos un vēsāku gaisu uz rietumiem no Latvijas.

Latvijā

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī paredzēta akcīzes nodokļa paaugstināšana tabakas izstrādājumiem no 2027.gada, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli".