Ceturtdiena un piektdiena būs tveicīgākās dienas kopš pērnās vasaras

Trešdien Latviju šķērso siltā atmosfēras fronte, aiz tās no dienvidaustrumiem ieplūdīs tveicīgs gaiss, ceturtdien un piektdien valsts lielākajā daļā temperatūra pārsniegs +30 grādu atzīmi, brīdina sinoptiķi.

Naktī uz ceturtdienu un piektdienu gaisa temperatūra pazemināsies līdz +17..+22 grādiem, dienas laikā gaiss sakarsīs līdz +29..+33 grādiem, par dažiem grādiem zemāka temperatūra gaidāma vienīgi Kolkā un Mērsragā, kur vējš nesīs vēsāku gaisu no Rīgas jūras līča.

Augstākā gaisa temperatūra, visticamāk, tiks reģistrēta Liepājas, Pāvilostas un Ventspils novērojumu stacijā, kur termometra stabiņš var pakāpties līdz pat +34 grādiem. Otra augstākā gaisa temperatūra gaidāma Vidzemes piekrastē un Zemgalē.

Ceturtdien un piektdien būs lielākoties saulains laiks, tomēr var izaugt atsevišķi negaisa mākoņi, kas virzīsies no dienvidaustrumiem uz ziemeļrietumiem. Pūtīs mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš.

Brīvdienās no dienvidiem ieplūdīs vēsāks gaiss. Iespējams, sestdien gaisa temperatūra vēl paaugstināsies līdz +25..+30 grādiem un vietām plosīsies pērkona negaiss. Savukārt svētdien, iegriežoties dienvidu, dienvidrietumu vējam, mākoņiem aizklājot debesis un palaikam līstot, gaidāmi vairs tikai +18..+24 grādi.

Nākamnedēļ Krievijas dienvidos pieņemsies spēkā svelme, un pastāv liela varbūtība, ka tā atkal sasniegs Latviju.

Augstākā gaisa temperatūra, kas līdz šim reģistrēta šovasar, ir +32,1 grāds 7.jūnijā Ventspilī. Arī pērn augstāko gaisa temperatūru fiksēja Ventspils novērojumu stacija, kur 13.jūlijā termometra stabiņš pakāpās līdz +34,8 grādiem.

Latvijā

Nākamgad plānots paaugstināt akcīzes nodokli degvielai, bezalkoholiskajiem un alkoholiskajiem dzērieniem, kā arī paredzēta akcīzes nodokļa paaugstināšana tabakas izstrādājumiem no 2027.gada, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie grozījumi likumā "Par akcīzes nodokli".