Nākamnedēļ bieži gaidāms pērkona negaiss un lietusgāzes

Nākamnedēļ gaidāms sutīgs laiks, bieži ducinās pērkons un līs, reizēm stipri, prognozē sinoptiķi.

Pirmdiena varētu paiet bez lietus, bet visās turpmākajās nedēļas dienās kaut vietām valstī ducinās pērkons un līs. Kā ierasts, lielākie negaisa mākoņi vietumis var atnest krusu, vētru un īpaši stipras lietusgāzes.

Virs Krievijas atradīsies anticiklons un pastiprināsies karstums, bet uz rietumiem no Latvijas būs vēsākas gaisa masas. Atšķirīgās gaisa masas atdalīs atmosfēras fronte, kas, visticamāk, visu nedēļu atradīsies virs Latvijas vai tuvu mums. Attiecīgi karstākais gaiss gaidāms Latvijas austrumos, bet vēsākais laiks būs Kurzemē.

Pirmdien saule gaisu sakarsēs līdz +25..+31 grādam, bet jau naktī uz otrdienu, sākot no valsts dienvidrietumiem, Latviju varētu šķērsot minētā atmosfēras fronte, nesot negaisu un lietusgāzes. Tādējādi otrdien gaidāms vēsāks laiks, vien valsts austrumos karstums saglabāsies, bet turpmākajās dienās fronte varētu virzīties atpakaļ, paaugstinot temperatūru un nesot jaunas pērkona lietusgāzes.

Sagaidāms, ka nedēļas nogalē fronte atkal no rietumiem virzīsies uz austrumiem, jau visā Latvijā atnesot vēsāku gaisu, tomēr maksimālā gaisa temperatūra nav gaidāma zemāka par +20 grādiem. Naktis nākamnedēļ būs siltākas par +10 grādiem, dažās naktīs temperatūra nenoslīdēs zemāk par +16..+21 grādu.