Šodien daudzviet ducinās pērkons un stipri līs

Šodien Latvijā gaidāms pārsvarā mākoņains laiks, valsts lielākajā daļā nedaudz un īslaicīgi līs.

Latgalē, Vidzemē un Zemgalē gaidāmas arī pērkona lietusgāzes, negaisa laikā iespējamas stipras lietusgāzes un krusa. Lielākais stihijas risks būs Latgalē, prognozē Eiropas Eksperimentālais vētru prognozēšanas centrs.

Pūtīs mērens ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, negaisa laikā var būt stipras vēja brāzmas.

Laiks būs silts un sutīgs - gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +20..+25 grādiem.

Rīgā būs daudz mākoņu. Pastāv iespēja, ka arī galvaspilsētu skars kāds negaisa mākonis ar lietusgāzēm. Pūtīs mēreni stiprs ziemeļu vējš, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +23..+24 grādiem.

Virs Baltkrievijas otrdien pastiprināsies jauns ciklons. Lietus un negaisa mākoņi Latvijā pārvietosies virzienā no austrumiem uz rietumiem, galvenokārt skarot valsts dienvidaustrumu pusi.

Latvijā

VAS “Valsts nekustamie īpašumi” vienojas ar Ceļu būvniecības sabiedrību "Igate" par nepilnību novēršanu Latvijas – Krievijas robežas žoga un infrastruktūras izbūvē spēkā esošā līguma ar Valsts robežsardzi (VRS) ietvaros bez papildu finansējuma. Šonedēļ tiek uzsākti darbi iepriekš izbūvēto četru iekaramo (trošu) tiltu nepilnību novēršanā, ko plānots pabeigt līdz gada beigām. Savukārt līdz 2025. gada 31. oktobrim notiks iepriekš izbūvētā 99 km robežas žoga un 230 km infrastruktūras (patruļtaku, koka laipu u.c.) konstatēto defektu novēršana.