Brīvdienās brīžiem uzlīs

Brīvdienās Latvijā saglabāsies mēreni silts laiks. Brīžiem nedaudz līs, naktī uz svētdienu vietām iespējams stiprs lietus, prognozē sinoptiķi.

Lietus mākoņi, kas piektdien no rietumiem sākuši šķērsot Latviju, naktī uz sestdienu atstās valsti un debesis brīžiem skaidrosies. Pūtīs mērens rietumu, dienvidrietumu vējš, piekrastē tas būs stiprāks un brāzmās sasniegs 14 metru sekundē. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz +9..+14 grādiem.

Sestdien saule mīsies ar mākoņiem, vietām - galvenokārt pievakarē, sākot no valsts dienvidrietumiem, - nedaudz un īslaicīgi līs. Pūtīs neliels dienvidrietumu vējš, priekšpusdienā Ziemeļvidzemē gaidāmas brāzmas līdz 12 metriem sekundē, bet vakarā visā valstī būs lēns vējš. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem.

Svētdien debesis būs pārsvarā apmākušās, palaikam gaidāms neliels lietus. Naktī vietām - ar lielāku varbūtību Latgalē - iespējams stiprs lietus un pērkona negaiss. Vējš naktī iegriezīsies no austrumiem, bet dienā - no rietumiem, jūras piekrastē brāzmās pastiprinoties līdz 14 metriem sekundē. Minimālā gaisa temperatūra naktī +10..+15 grādu, dienā temperatūra būs +16..+21 grāds.

Laikapstākļus svētdien noteiks ciklons, tā ietekmē Latvijā īslaicīgi līs arī pirmdien, otrdien un trešdien, vietām gaidāms pērkona negaiss. Jāņos Latviju, iespējams, sasniegs jauns ciklons, pašreizējā "Global Forecast System" prognoze gan paredz, ka Jāņu nakts varētu paiet bez lietus.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)