Jaunnedēļ gaidāms patiesi rudenīgs laiks

© Gints Ivuškāns/F64

Nākamnedēļ gaidāmi mainīgi laikapstākļi, laiks kļūs vēsāks un lietaināks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sākot ar pirmdienu, pakāpeniski pastiprināsies ciklona ietekme un, lai gan nedēļas sākumā vēl saglabāsies sauss laiks, nedēļas vidū ir gaidāms lietus un spēcīgāks vējš.

Pirmdien būs lielākoties mākoņains, taču brīžiem uzspīdēs arī saule. Nokrišņi nav gaidāmi, un saglabāsies lēns vējš. Naktī gaisa temperatūra pazemināsies līdz +9…+14 grādiem, ziemeļaustrumu rajonos līdz +4…+9 grādiem, vietām ir iespējama salna, zāles virskārtā termometra stabiņam noslīdot līdz 0…-1 grāda atzīmei. Diennakts gaišajās stundās gaiss saglabāsies relatīvi silts, gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17…+22 grādiem.

Otrdien debesis skaidrosies un uzspīdēs saule, nokrišņi nav gaidāmi. Naktī gaiss kļūs nedaudz siltāks nekā pirmdien, atdziestot līdz +10…+15 grādiem. Diena gaidāma patīkami silta, termometra stabiņš pakāpsies līdz +20…+23 grādu atzīmei.

Nedēļas vidū, pastiprinoties ciklona ietekmei, laikapstākļi mainīsies - naktī uz trešdienu Latviju šķēršos nokrišņu zona no rietumiem, atnesot lietu, kas turpināsies arī dienā un ir gaidāms lielākajā valsts teritorijas daļā. Vējš pakāpeniski kļūs arvien stiprāks un pūtīs no dienvidu puses, brāzmās sasniedzot līdz 15 metriem sekundē. Gaisa temperatūra naktīs būs +11…+16 grādi, dienā +17…+20 grādi.

Patlaban prognozes liecina, ka nedēļas nogalē laiks kļūs rudenīgs - biežāk līs, saglabāsies brāzmains vējš, kā arī gaisa temperatūra pakāpeniski kļūs zemāka, naktīs vietām zāles virskārtā var veidoties salna.

Latvijā

Pagājušajā nedēļā uzzinājām, ar ko vainagojušās diskusijas par nodokļu reformu. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes augs, taču pieaugs arī neapliekamais minimums un minimālā alga. Izmaiņas skars arī pensiju otro līmeni, bet galīgais lēmums vēl jāpieņem valdībai un Saeimai. “Kantar TNS” aptaujā TV3 raidījumā "900 sekundes" noskaidrots sabiedrības viedoklis par valdības darbu pie nodokļu reformas.

Svarīgākais