Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Pasaulē

Francijas tiesa piespriež cietumsodus Nicas terorakta līdzzinātājiem

© AP/Scanpix/Leta

Tiesa Francijā otrdien atzina septiņus vīriešus un vienu sievieti par vainīgiem saistībā ar 2016.gada teroraktu Nicas pilsētā, kurā tika nogalināti 86 cilvēki. 

Teroraktu 2016.gada 14.jūlijā sarīkoja tunisiešu izcelsmes Francijas pilsonis Muhameds Lauežs Bulels, ar kravas automašīnu iebraucot pūlī, kas Nicas Angļu promenādē vēroja Bastīlijas dienas svētku uguņošanu. Līdz šo islāma ekstrēmistu nošāva policija, viņš paspēja noslepkavot 86 cilvēkus un ievainot vairāk nekā 400.

Tiesa Parīzē atzina Mohamedu Grajebu, kurš bija galvenais apsūdzētais un Bulela draugs, par vainīgu piederībā teroristu organizācijai, un piesprieda viņam 18 gadu cietumsodu.

Šokri Šafruds un Ramzi Arefa, kas bija apsūdzēti par palīdzēšanu Bulelam iegūt ieročus un šo kravas mašīnu, arī tika atzīti par vainīgiem piederībā teroristu organizācijai. Viņiem tika piespriesti attiecīgi 18 un 12 gadi cietumā.

Vēl pieciem tiesātajiem tika piespriesti cietumsodi no diviem līdz astoņiem gadiem.

Neviens no tiesātajiem netika apsūdzēts tieši par piedalīšanos teroraktā vai par līdzdalību tajā.

Spriedums vēl var tikt pārsūdzēts.

Atbildību par teroraktu dažas dienas pēc tā uzņēmās džihādistu grupējums "Islāma valsts", kas tomēr nesniedza pierādījumus par Bulela tiešiem kontaktiem ar šo grupējumu.