Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

+26 grādi! Trešdien saglabāsies sauss un saulains laiks

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Trešdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, debesis pārsvarā skaidras, liecina meteoroloģiskā informācija.

Vietām - galvenokārt Kurzemes rietumos - izklīst migla. Vēja tikpat kā nav.

Trešdienas pēcpusdienā maksimālā gaisa temperatūra Latvijā gaidāma no +17..+20 grādiem Rīgas līča piekrastē līdz pat +26 grādiem vietām valsts dienvidos.

Sinoptiķi prognozē, ka saglabāsies sauss un saulains laiks. Vējš lēni līdz mēreni pūtīs no ziemeļu puses.

Rīgā spīdēs saule un pūtīs mērens ziemeļu vējš, tādēļ maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no +17 grādiem jūras krastā līdz +23 grādiem pilsētas dienvidos.

Laikapstākļus nosaka paaugstināta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens visā valstī aptuveni 1020 hektopaskāli jūras līmenī.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs brīdina, ka mežos saglabājas augsta ugunsbīstamība, daudzviet valsts rietumu un centrālajā daļā tā ir ļoti augsta, tādēļ spēkā oranžā līmeņa brīdinājums.

Augsta ultravioletā starojuma dēļ sauļoties vēlams tikai no rīta vai pievakarē. No saules visvairāk jāsargājas laika periodā no plkst.12 līdz 15. Lai izvairītos no apdegumiem, kas ir galvenais riska faktors ādas ļaundabīgo audzēju attīstībā, uzsākot sauļošanās sezonu, sākumā saulē drīkst atrasties tikai pavisam neilgu laiku, vēlāk sauļošanās ilgumu var palielināt.