Levits skarbi izsakās par cilvēku pulcēšanos pie pieminekļa Pārdaugavā

© Ģirts Ozoliņš/F64

Latvijas Valsts prezidents Egils Levits mikroblogošanas vietnē Twitter paudis asu nosodījumu cilvēkiem, kuri otrdienas vakarā pulcējās pie Uzvaras parkā esošā pieminekļa.

Kā norāda prezidents, šāda rīcība uzskatāma par necieņu pret Latviju un tās iedzīvotājiem.

""Krievu pasaulē" dzīvojošo pulcēšanās pie Okupantu pieminekļa ir necieņa pret Latvijas valsti un latviešiem. Latvijas patrioti no tās stingri norobežojas. Vidusceļa te nav," norāda prezidents.

Jau vēstīts, ka ņemot vērā šīs nedēļas sākuma notikumus, policija slēgusi pieeju Uzvaras parkā esošajam piemineklim un tā laukumam, informē Valsts policija (VP).

Šāds lēmums pieņemts, ņemot vērā pirmdienas un īpaši otrdienas notikumus, kas veicināja pulcēšanos Uzvaras parkā pie okupācijas režīma objekta, kas vistiešākajā veidā ir saistīts ar Latvijas okupācijas turpinājumu pēc Otrā pasaules kara un faktiski sabiedrībā tiek uztverts kā padomju režīma simbols, uzsver VP. Tika vērtēts tas, ka, lai izklīdinātu personas, kuras otrdien bija sapulcējušās Uzvaras parkā un kuru darbības bija faktiski vērtējamas kā padomju režīma slavināšana un netieši sasaistāma ar mūsdienu Krievijas slavināšanu, bija nepieciešams iesaistīt VP Speciālo uzdevumu bataljonu.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" Kariņš otrdienas vakarā ierakstījis, ka necieņas izrādīšana pret Latvijas valstiskumu, vēsturisko pieredzi un Krievijas kara Ukrainā upuriem nav pieļaujama.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.