Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Naktī pārspēti vairāki aukstuma rekordi; vietām šodien snigs

© f64.lv, Kaspars Krafts

Piektdienas saullēktā zemākā gaisa temperatūra - līdz -6 grādiem - reģistrēta Vidzemē un novados ap galvaspilsētu, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Starptautiskajā lidostā "Rīga" termometra stabiņš noslīdēja līdz -5 grādiem. Iepriekšējā lielākā salna, kas reģistrēta galvaspilsētā 5.maijā, bija -2,9 grādi 1942.gadā.

"Latvijas valsts ceļu" novērojumu tīklā zemākā gaisa temperatūra bija -6,4 grādi uz A2 šosejas starp Garkalni un Vangažiem. Lielā daļā Vidzemes, kā arī vietām Latgalē, Ziemeļkurzemē un Olaines pusē gaiss atdzisa līdz -4..-5 grādiem.

Zem nulles gaisa temperatūra noslīdēja visā valstī, izņemot dažas vietas piekrastē. Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem piecos rītā gaisa temperatūra bija no -4,2 grādiem Zosēnos līdz +4,2 grādiem Daugavgrīvā. Rīgas centrā tobrīd bija +1,6 grādi.

Vairākās LVĢMC novērojumu stacijās pārspēts 5.maija aukstuma rekords.

Dienas laikā Latvijā būs daļēji saulains laiks, vietām nedaudz īslaicīgi snigs, prognozē sinoptiķi.

No rīta nokrišņi gaidāmi galvenokārt Rīgas līča tuvumā, pēcpusdienā - valsts austrumu daļā.

Ziemeļu vēja ātrums brāzmās daudzviet palielināsies līdz 10-15 metriem sekundē, vējainākā diena būs Kurzemes rietumkrastā.

Gaisa temperatūra nepārsniegs +6..+10 grādus.

Rīgā priekšpusdienā iespējami īslaicīgi nokrišņi, pēcpusdienā debesis skaidrosies. Ziemeļu, ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra +7 grādi.

Laikapstākļus nosaka anticiklons. Atmosfēras spiediens 1027-1030 hektopaskāli jūras līmenī.