Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Izsludināts oranžais brīdinājums; vietām gaidāmas spēcīgas lietusgāzes

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Pirmdienas rītā Latvijas centrālajā un austrumu daļā turpinās lietus, visvairāk nokrišņu ir Zemgalē un Vidzemē, liecina meteoroloģiskā informācija.

Plašā teritorijā nokrišņu daudzums pārsniedzis 20 milimetrus, bet Kurzemē pārsvarā saglabājas sauss laiks. Debesis apmākušās, vietām Kurzemē skaidrojas.

Pūš lēns līdz mērens austrumu vējš, Kurzemē arī ziemeļu vējš. Gaisa temperatūra +13..+16 grādi, Kurzemes piekrastē līdz +18 grādiem.

Dienas laikā daudzviet Latvijas centrālajā un austrumu daļā turpināsies lietus, prognozē sinoptiķi.

Visvairāk nokrišņu būs Vidzemē, stipri līs arī vietām Latgalē, no rīta vēl arī vietām Zemgalē. Spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izsludinātais oranžās pakāpes brīdinājums par ļoti stipru lietu.

Vietām Kurzemē un Latgalē uzspīdēs saule. Kurzemē nav gaidāmi nokrišņi. Pūtīs lēns līdz mērens mainīga virziena vējš. Maksimālā gaisa temperatūra būs +17..+22 grādi.

Rīgā gaidāms apmācies un pārsvarā lietains laiks, priekšpusdienā stiprs lietus, kā dēļ spēkā dzeltenais brīdinājums. Virzoties pāri ciklona centram, vējš būs lēns līdz mērens un mainīga virziena. Gaisa temperatūra nepārsniegs +20 grādus.

Laikapstākļus nosaka ciklons. Atmosfēras spiediens 1009-1014 hektopaskāli jūras līmenī.