Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Sinoptiķi atklāj, kur ceturtdien Latvijā snigs; kur līs lietus?

© Dmitrijs Suļžics/F64

Ceturtdien, sākot no Latvijas rietumiem, gaidāms lietus un slapjš sniegs, nokrišņi turpināsies piektdien, prognozē sinoptiķi.

Vakarā vietām Vidzemē un Latgalē snigs stipri. Valsts rietumu pusē galvenokārt līs. Gaidāma arī dūmaka. Lietus ietekmē īpaši slideni kļūs tie ceļi, ko klāj ledus.

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas dienas gaitā nedaudz pastiprināsies. Vakarā Dienvidkurzemes novadā un Liepājā gaidāmas brāzmas līdz 16-19 metriem sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra būs 0..+3 grādi, Kurzemē līdz +5 grādiem.

Rīgā no pēcpusdienas gaidāms lietus un slapjš sniegs, gaiss iesils līdz +3 grādiem, pievakarē dienvidu, dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniegs 12 metrus sekundē.

Latvijai tuvojas ciklons no Skandināvijas. Atmosfēras spiediens no rīta 1002-1007 hektopaskāli jūras līmenī.

Agrā ceturtdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir no -3 grādiem Krievijas pierobežā līdz +3 grādiem Kurzemes rietumkrastā, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Debesis mākoņainas, vietām skaidrojas. Vietām dūmaka un nelieli īslaicīgi nokrišņi - galvenokārt austrumu novados. Ceļi slideni.

Pūš lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš.

Sniega segas biezums novērojumu stacijās 0-10 centimetri, daudzviet Latgalē un Vidzemē līdz 15 centimetriem, bet Alūksnē - 20 centimetri.

Rīgā pārsvarā mākoņains laiks, dienvidrietumu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra +2 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra trešdien bija no -2..-5 grādiem valsts austrumos līdz +4 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 26.janvārī bija +20 grādi Francijas Vidusjūras piekrastē. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz ceturtdienu -23 grādi Skandināvijas ziemeļos un -26 grādi Krievijā.