Tūkstošiem indiešu grib strādāt Izraēlā, neskatoties uz karu

© Depositphotos

Izraēlā plāno pieņemt darbā vairāk nekā 5000 mūrnieku, galdnieku un citu būvstrādnieku amatu - tūkstošiem indiešu ir gatavi strādāt Izraēlā, neskatoties uz trīs mēnešus ilgušo Izraēlas un Hamas karu, kas posta Gazu, ziņo euronews.com.

Daudzi no strādniekiem, galvenokārt kvalificēti celtnieki, sacīja, ka viņi izmantos savas iespējas valstī, kas ir iesaistīta karā, jo viņiem ir grūti atrast darbu Indijā, kur bezdarba līmenis joprojām ir augsts, neskatoties uz uzplaukstošo ekonomiku.

Anoop Singh, koledžas absolvents un būvstrādnieks, ir pārliecināts, ka viņš nopelnītu aptuveni 1500 eiro mēnesī, ja izvēlētos doties uz Izraēlu, kas ir vairāk nekā trīskārši, ko viņš varētu saņemt kā mēneša algu par tādu pašu darbu Indijā.

"Tāpēc es esmu pieteicies doties uz Izraēlu," viņš sacīja, gaidot darba interviju.

Vīrieši sacīja, ka ir dzirdējuši plašsaziņas līdzekļu ziņas, ka Izraēla ir saskārusies ar darbaspēka trūkumu pēc Hamās 7.oktobra uzbrukuma Izraēlai, kas izraisīja karu.

Indijā Harjanas un Utarpradešas štati ir izsludinājuši aptuveni 10 000 darba vietu būvstrādniekiem Izraēlā, un ir jau sācies nedēļu ilgs darbinieku atlases process, kurā 15 cilvēku liela Izraēlas komanda pārrauga procesu un plāno pieņemt vairāk nekā 5000 mūrnieku, galdnieku un citu būvstrādnieku darbam Izraēlā.

Lai arī Indijas ekonomika ir viena no pasaulē visstraujāk augošajām, taču bezdarbs joprojām rada bažas - Indija pagājušajā gadā kļuva par pasaulē visvairāk apdzīvoto vietu.

Pēc algotu darba vietu skaita pieauguma pēdējās divās desmitgadēs, regulāru algotu darba vietu temps kopš 2019. gada ir stagnējis koronavīrusa pandēmijas un vispārējās izaugsmes palēnināšanās dēļ.

Lai gan bezdarbs samazinās, tas joprojām ir augsts - virs 15% visu vecumu universitāšu absolventiem un aptuveni 42% absolventiem, kas jaunāki par 25 gadiem.

Saskaņā ar pagājušajā gadā publiskotajiem valdības datiem, šobrīd aptuveni 13 miljoni indiešu strādā ārzemēs kā strādnieki, profesionāļi un eksperti.

Svarīgākais