Pagājušajā naktī visaukstāk bijis Daugavpilī

Aizvadītajā naktī zemākā gaisa temperatūra bijusi Daugavpilī, kur termometra stabiņš noslīdējis līdz mīnus 13,7 grādiem pēc Celsija skalas, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Dobelē gaisa temperatūra noslīdējusi līdz mīnus 12,7 grādiem, Alūksnē - mīnus 11,3 grādiem, Rīgā - mīnus 9,5 grādiem, bet Liepājā - mīnus 7,2 grādiem. Vissiltāk pagājušajā naktī bijis Kolkā, kur sals sasniedza mīnus 3,9 grādus pēc Celsija skalas.

Nelieli nokrišņi aizvadītajā naktī bijuši Alūksnē un Kolkā, kur sniega segas biezums palielinājies par nepilnu puscentimetru, sasniedzot attiecīgi septiņus un sešus centimetrus.

Šodien augsta spiediena atzara ietekmē mākoņi mīsies ar sauli un ievērojami nokrišņi nav gaidāmi. Pūtīs mērens ziemeļaustrumu, austrumu vējš. Gaisa temperatūra būs no mīnus 6 līdz mīnus 11 grādiem, nedaudz siltāks būs Kurzemē, līča piekrastē - mīnus 2 līdz mīnus 5 grādi.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais