Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Pirmdienas rīts - siltākais šonedēļ; dienas laikā īslaicīgi līs

© f64.lv, Dāvis Ūlands

Pirmdienas rītā Latvijā uzkavējas siltums - gaisa temperatūra ir +14..+17 grādi, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

No ziemeļrietumiem tuvojas aukstā atmosfēras fronte, tādēļ šis ir siltākais rīts jaunajā nedēļā un, iespējams, arī pēdējais tik siltais rīts 2021.gadā.

Debesis pārsvarā mākoņainas, vietām - īpaši Vidzemē - brīžiem līst. Pūš lēns līdz mērens rietumu, dienvidrietumu vējš.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, dienvidrietumu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra svārstās ap +15 grādiem.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +17,1 grāda Ventspilī līdz +24,0 grādiem Daugavpilī.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 12.septembrī bija +35 grādi Portugālē un +38 grādi Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -4 grādi kalnos Norvēģijā, kā arī Krievijā.

Dienas laikā Latvijas lielākajā daļā īslaicīgi līs, bet dienas otrajā pusē, sākot no ziemeļrietumiem, laiks kļūs sauss un saulaināks.

Sinoptiķi prognozē, ka vējš iegriezīsies no ziemeļrietumiem un brāzmās pieņemsies spēkā līdz 10-15 metriem sekundē.

Gaisa temperatūra būs +13..+18 grādi.

Rīgā iespējams īslaicīgs lietus, pievakarē būs mazāk mākoņu. Ziemeļrietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 15 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra +17 grādi.

No ziemeļrietumiem tuvojas aukstā atmosfēras fronte, pievakarē tā atstās Latviju. Gaisa spiediens 1004-1009 hektopaskāli jūras līmenī.