Nākamnedēļ saglabāsies silts un nepastāvīgs laiks

Nākamnedēļ Latvija saglabāsies samērā silts laiks, bet nedēļas sākumā būs nepastāvīgs laiks ar stipru dienvidrietumu vēju, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Šodien piekrastes rajonos vējš brāzmās sasniegs 20 līdz 22 metrus sekundē (m/s), un teritorijas lielākajā daļā pa laikam līs, savukārt gaisa temperatūra būs no plus 4 līdz plus 8 grādiem.

Nedēļas vidū no Skandināvijas dienvidiem uz Somiju pārvietosies ciklons ar atmosfēras fronti, tā dienvidu mala noteiks laika apstākļus Baltijā, līdz ar to Latvijā ar dienvidrietumu vējiem ieplūdīs silta gaisa masas, un dažviet īslaicīgi līs. Gaisa temperatūra gan naktī, gan dienā paaugstināsies par diviem līdz trīs grādiem, līdz ar to naktī gaisa temperatūra būs no plus 4 līdz plus 9 grādiem, savukārt dienā - no plus 7 līdz plus 11 grādiem.

Nākamās nedēļas beigās virs Latvijas reģiona atmosfēras spiediens paaugstināsies, tādēļ Latvijā laiks uzlabosies, un neliels lietus būs gaidāms tikai atsevišķos rajonos. Vējš iegriezīsies uz ziemeļaustrumiem, austrumiem un pierims, kā arī gaisa temperatūra būtiski nemainīsies.

Svarīgākais