Brīvdienās gaidāms samērā silts un saulains laiks

No šodienas atmosfēras spiediens virs Baltijas paaugstināsies, līdz ar to laiks Latvijā pakāpeniski uzlabosies, nokrišņi mitēsies, vējš pierims un pūtīs no dienvidiem.

Sestdien un svētdien sinoptiķi sola mākoņainu laiku, kas brīžiem skaidrosies, un gaisa temperatūra dienā būs no plus 6 līdz plus 11 grādiem, savukārt naktī gaisa temperatūra būs no plus 2 līdz plus 7 grādiem.

Bez nokrišņiem sāksies arī novembris, tomēr otrdien no rietumiem uz Baltiju pārvietosies zema spiediena ieplaka ar atmosfēras fronti, tās ietekmē Latvijā atkal līs, pūtīs dienvidrietumu vējš, piekrastē brāzmās sasniedzot 15 līdz 18 metrus sekundē (m/s).

Lietains laiks pēc otrdienas saglabāsies līdz nedēļas nogalei, kā arī nedēļas nogalē vējš jūras piekrastes rajonos brāzmās pastiprināsies no 20 līdz 22 m/s.

Neskatoties uz mainīgajiem laika apstākļiem, gan dienā, gan naktī saglabāsies mēreni silts. Nākamnedēļ naktī gaisa temperatūra nebūs zemāka par plus 2 grādiem, savukārt dienā gaisa temperatūra būs no plus 7 līdz plus 11 grādiem.

Svarīgākais