Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Diena būs saulaina, vietām snigs; Latvijā izsludināts oranžais brīdinājums par stipru salu

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Pirmdien piecos rītā gaisa temperatūra novērojumu stacijās bija no -4,7 grādiem Kolkā līdz -26,6 grādiem Daugavpilī, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.

Zem mākoņu segas daudzviet Vidzemē, Latgales ziemeļaustrumu daļā un Ziemeļkurzemē gaisa temperatūra ir -10..-14 grādi, bet zem skaidrām debesīm daudzviet Dienvidkurzemē, Zemgalē, Rīgas apkaimē un Latgales dienvidrietumu daļā termometri rāda -18..-24 grādus.

Vietām mazliet snieg un ir dūmaka. Vēja pārsvarā nav.

Sniega segas biezums meteoroloģisko novērojumu staciju laukumos no sešiem centimetriem Rucavā un Ventspils ostā līdz 31 centimetram Alūksnē un 32 centimetriem Siguldā, tai skaitā 20 centimetri Rīgas centrā.

Rīgā agrā rītā pārsvarā skaidrs laiks, viegls dienvidu vējš, gaisa temperatūra -13 grādi pilsētas centrā un -19 grādi starptautiskajā lidostā.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -2,6 grādiem Kolkā līdz -14 grādiem Staļģenē.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 7.februārī bija +21..+24 grādi daudzviet Balkānos un Vidusjūras salās. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -32 grādi kalnos Norvēģijas dienviddaļā un -34 grādi Krievijā.

Pirmdien mākoņi daļēji klās Latvijas debesis, lielā valsts daļā spoži spīdēs saule, vietām snigs, prognozē sinoptiķi.

Priekšpusdienā pārsvarā gaidāms bezvējš, vēlāk pūtīs lēns līdz mērens austrumu vējš.

Gaiss iesils līdz -6..-11 grādiem, Ziemeļkurzemē - līdz -4..-6 grādiem.

Rīgā nav gaidāmi būtiski nokrišņi, vējš lēni sāks pūst no austrumiem, gaisa temperatūra pakāpsies līdz -7 grādiem.

Laikapstākļus nosaka augsta spiediena apgabals. Atmosfēras spiediens 1021-1024 hektopaskāli jūras līmenī.

Līdz plkst.11 valsts dienvidu daļā spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra oranžais brīdinājums par stipru salu - gaisa temperatūra daudzviet saglabāsies -20..-27 grādu robežās.

Braukšanas apstākļi šorīt Latvijā ir apmierinoši gandrīz pa visiem valsts galvenajiem un reģionālajiem ceļiem, izņemot dažus posmus, liecina valsts SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) apkopotā informācija.

Sniega dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi ir vienīgi Ventspils šosejas posmā no Strazdes līdz Usmai un pa reģionālajiem autoceļiem Dobeles un Talsu apkārtnē.

Sniegotos ceļu posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas 11 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Ceļu uzturētāji atgādina, ka ziemas laikā braukšanas apstākļi var mainīties ļoti krasi, tāpēc autobraucējiem jābūt ļoti piesardzīgiem, jāietur lielāka distance līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, jāizvairās no straujiem manevriem, kā arī jāizvēlas braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošs ātrums.

Par slideniem valsts autoceļu posmiem ikviens tiek aicināts informēt LVC, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 8000 5555.