Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Otrdien gaidāms neliels sniegs, vietām temperatūra sasniegs -13 grādus

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Otrdienas rītā Latvijā ir mākoņainas debesis, vietām neliels sniegs un dūmaka, liecina meteoroloģiskā informācija.

Gaisa temperatūra no -4..-6 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē līdz -13 grādiem Daugavpils un Krāslavas pusē.

Pūš lēns līdz mērens vējš no dienvidu puses.

Sniega segas biezums saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem no sešiem centimetriem Kolkā, Priekuļos un Daugavpilī līdz 24 centimetriem Ventspilī un 26 centimetriem Dagdā.

Rīgā apmācies laiks, dienvidu vējš četri metri sekundē, gaisa temperatūra -9..-10 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -1,9 grādiem Ainažos līdz -10,9 grādiem Bauskā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 18.janvārī bija +19 grādi Portugālē un Spānijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -33 grādi Zviedrijā un -39 grādi Krievijā.

Šorīt vietām Kurzemē, Vidzemē un Latgalē apledojuma veidošanās apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja valsts SIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem un lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 69 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir posmos uz Vidzemes šosejas no Līgatnes līdz Raunas pagriezienam, uz Valmieras šosejas no Braslas tilta līdz Strenčiem, uz Liepājas šosejas no Blīdenes līdz Kalvenei, uz Ventspils šosejas no Usmas līdz Rucavai un Rēzeknes šosejas no Stolbovkas līdz Terehovai.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Balvu, Cēsu, Gulbenes, Kuldīgas, Liepājas, Ludzas, Madonas, Saldus, Valkas, Valmieras un Ventspils apkārtnē.

LVC aicina šādos laika apstākļos autobraucējus būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu.