Svētdien laiks būs vēsāks; sinoptiķi nākamnedēļ prognozē arī sniegu

© F64

Svētdien Latvijā par dažiem grādiem pazemināsies gaisa temperatūra un nav gaidāmi būtiski nokrišņi, prognozē sinoptiķi.

Galvenokārt gaidāms apmācies laiks, vietām iespējams smidzinošs lietus vai sīks sniegs.

Naktī un no rīta atsevišķos ceļu posmos var veidoties apledojums.

Pūšot mērenam dienvidu, dienvidrietumu vējam, gaisa temperatūra būs -1..+4 grādi.

Rīgā svētdien nav gaidāmi ievērojami nokrišņi un vējš mēreni pūtīs no dienvidiem, dienvidrietumiem. Gaisa temperatūra naktī un dienā +1..+2 grādi.

Nākamnedēļ Latvijā palielināsies ciklonu ietekme, tādēļ Ziemassvētkos iespējams liels nokrišņu daudzums, liecina jaunākās sinoptiķu prognozes.

Nākamnedēļ cikloni bieži nesīs lietu un sniegu, pūtīs lēns līdz mēreni stiprs mainīga virziena vējš. Prognozes Ziemassvētkiem pagaidām ir svārstīgas.

Nelieli nokrišņi iespējami katru dienu. Pirmā plašā lietus un sniega josla valsti no rietumiem šķērsos pirmdienas pēcpusdienā un naktī uz otrdienu, otrā - otrdienas pēcpusdienā un naktī uz trešdienu.

Trešdiena, 23.decembris, varētu būt nedēļas siltākā diena - gaidāma gaisa temperatūras paaugstināšanās līdz +2..+7 grādiem.

Ziemassvētkos gaidāms vēsāks laiks - 26.decembrī temperatūra noslīdēs līdz 0..-5 grādiem. Pūtīs lēni vēji un vietām uzspīdēs saule.

Ceļi bieži kļūs slideni. Daļu valsts pārklās neliela sniega kārta, dziļāks sniegs iespējams austrumos. Dažkārt veidosies migla.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi gada nogalē sniega segas biezums vietām var pārsniegt 10 un pat 20 centimetrus. Pēc Ziemassvētkiem pieaugs auksta laika varbūtība.

Līdz 30% palielinājusies iespēja, ka šoziem Eiropu piemeklēs liels aukstuma vilnis.

Svarīgākais