Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Laika apstākļi

Šorīt Latgalē uzsnidzis sniegs, ceļi var būt apledojuši

Daudzviet Latgalē uzsnidzis sniegs, tā biezums Dagdā ir četri centimetri, un no rīta vietām turpina snigt, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Piektdienas rītā ceļi vietām slideni. Gaisa temperatūra 0..+5 grādi, piekrastē līdz +7 grādiem.

Debesis brīžiem skaidrojas. Īslaicīgi nokrišņi ir daudzviet valstī.

Pūš lēns līdz mērens ziemeļu, ziemeļrietumu vējš, piekrastē brāzmās līdz 15 metriem sekundē.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, ziemeļu vējš trīs metri sekundē, gaisa temperatūra +4 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdienas pēcpusdienā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +2 grādiem Jēkabpilī līdz +8,8 grādiem Liepājā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 26.novembrī bija +20..+23 grādi Vidusjūras piekrastē un salās. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu -21 grāds Skandināvijas ziemeļos.

Šorīt apledojums un sniegs Latgalē un vietām Vidzemē apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem.

Slidenos un sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 48 "Latvijas autoceļu" uzturētājs ziemas dienesta tehnikas vienības.

Apgrūtināti braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem ir uz Daugavpils šosejas posmā no Pļaviņām līdz Pāterniekiem, Rēzeknes šosejas posmā no Jēkabpils līdz Stolbovkai, Grebņeva - Medumi šosejas visa maršruta garumā, Daugavpils apvedceļa visa maršruta garumā un Rēzeknes apvedceļa visa maršruta garumā.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Aizkraukles, Daugavpils, Gulbenes, Jēkabpils, Krāslavas, Madonas, Preiļu, Rēzeknes un Valmieras apkārtnē.

Saskaņā ar meteorologu datiem šodien pēcpusdienā Vidzemē un Latgalē iespējams slapjš sniegs. Savukārt nedēļas nogalē gaisa temperatūras pazemināšanās sagaidāma visā valstī bet Vidzemē un Latgalē tā svārstīsies ap nulle grādiem un naktīs piesals. Tiek prognozēti arī nokrišņi, pārsvarā sniegs, līdz ar to uz ceļiem, jo sevišķi naktīs un rīta stundās, vietām veidosies apledojums.

Šādos laika apstākļos LVC aicina autobraucējus būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim, neveikt straujus manevrus, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem un autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu. Autovadītājiem ir jārēķinās ar to, ka ceļa virsmas stāvoklis var mainīties negaidīti un strauji. Īpaša piesardzība jāievēro rīta stundās, kā arī uz ceļiem, uz tiltiem, pie ūdenstilpnēm, ceļa pārvadiem un brauktuvēm, ko ieskauj meži, kur melnā ledus varbūtība ir lielāka.

Tāpat tiek atgādināts, ka no 1.decembra autotransportam obligāti ir jābūt aprīkotam ar ziemas riepām.