Nākamnedēļ gaiss iesils līdz pat +8 grādiem

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Lai gan šonedēļ kaut uz brīdi varējām izbaudīt ziemai raksturīgos laikapstākļus, jau nākamnedēļ atkal gaidāms pavasarīgi silts laiks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) prognozes.

Nākamās nedēļas sākums būs salīdzinoši silts - gan pirmdien, gan otrdien gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +4…+6°, bet valsts centrālajos rajonos pat līdz +6…+8°. Naktī uz otrdienu daudzviet gaidāms neliels lietus un slapjš sniegs, tomēr, gaisa temperatūrai arī naktī pieturoties virs 0°, noturīga sniega sega neveidosies. Otrdien vējš pakāpeniski iegriezīsies no ziemeļrietumiem, ziemeļiem un Latvijas teritorijā ienesīs aukstāku gaisa masu no Skandināvijas, tāpēc jau naktī uz trešdienu daudzviet atgriezīsies sals, bet valsts austrumu daļā termometra stabiņš noslīdēs pat līdz -4…-5° atzīmei.

Anticiklona ietekmē mazināsies arī nokrišņu daudzums, tāpēc trešdien snigs vien vietām Kurzemē. Naktī uz ceturtdienu sals gaidāms visā Latvijas teritorijā, Vidzemē sasniedzot pat -4…-7°, atsevišķos rajonos neliels sals pieturēsies arī dienā. Vietām Kurzemes piekrastē vējš brāzmās sasniegs 15-16 m/s, bet ceturtdien vēja brāzmas jau būs jūtamas arī citviet Latvijā.