Vakar Kurzemē vējš sasniedzis vētras spēku

Vakar spēcīgākais vējš bijis Kurzemē, kur tas vietām sasniedzis arī vētras spēku.

Kā aģentūru LETA informēja Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi, spēcīgākais vējš vakar bijis Liepājas ostā, kur tas brāzmās sasniedzis 26 metrus sekundē (m/s), kas ir uzskatāms jau par vērtu, jo vētra skaitās, kad vēja brāzmas ir no 20 līdz 24 m/s.

Liepājas ostā brāzmains vējš sācies ap plkst.15 un turpinājies visu nakti ar brāzmām no 24 līdz 25 m/s. Vēja brāzmas nedaudz pierimušas tikai šorīt.

Brāzmainas vējš vakar bijis arī Ventspilī - 23 m/s, Rucavā - 22 m/s, Liepājas pilsētā - 21 m/s, Skultē un Mērsragā - 20 m/s, savukārt Rīgā vējš bijis brāzmās līdz 17 m/s. Pārējā Latvijā vēja brāzmas bijušas mērenas.

Sinoptiķi prognozē, ka šodien dienas laikā vējš piekrastē brāzmās var saglabāties no 15 līdz 17 m/s, bet vakara pusē tas sāks pierimt un arī turpmākajās dienās vējš būs mērens - no 3 m/s līdz 7 m/s. Pūtīs ziemeļrietumu vējš.

Šodien vietām Latvijā, galvenokārt Kurzemes pusē, gaidāms stiprs lietus. Aizvadītajā naktī stiprs lietus nolijis Rūjienā - 22 milimetri, bet pārējā Latvijas teritorijā lietus naktī bijis mērens, nolīstot no 4 līdz 10 milimetriem.

Pēc sinoptiķu prognozēm, stiprs lietus pēc šodienas tuvākajā laikā vairs nav gaidāms. Ja turpmākās dienas būs lietus, tad tas būs īslaicīgs un neliels.

Svarīgākais