Uzzini, kāds laiks gaidāms novembra pirmajā nedēļā

© EPA/SCANPIX/LETA

Nedēļas nogalē gaiss Latvijā pakāpeniski kļūs siltāks, tomēr teritorijas lielākajā daļā līs lietus. Nākamajā darba nedēļā gaidāmi mainīgi laika apstākļi - nedēļas sākumā bieži līs un debesis klās mākoņi, tomēr būs par pāris grādiem siltāks. Nedēļas otrajā pusē lietus mitēsies un atkal kļūs vēsāks, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) publicētā informācija.

Šajā nedēļas nogalē gaidāmi mainīgi laika apstākļi. Piektdien laika apstākļus noteiks augsta spiediena atzars, līdz ar to brīžiem starp mākoņiem uzspīdēs saule un tikai vietām valsts teritorijā gaidāms neliels īslaicīgs lietus. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš. Naktī gaiss lielākajā teritorijas daļā atdzisīs līdz -2…+3 grādiem, bet dienā gaisa temperatūra sasniegs +4…+9 grādus.

Brīvdienās virs Eiropas rietumiem atradīsies plašs ciklons, ar ko saistīta zema spiediena ieplaka ietekmēs laika apstākļus arī Latvijā. Gan, sestdien, gan svētdien debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā līs lietus. Sākot ar svētdienu, valsts teritorijā pakāpeniski ieplūdīs siltāka gaisa masa, līdz ar to gaisa temperatūra paaugstināsies - svētdien dienā termometra stabiņš sasniegs +7…+12 grādu atzīmi.

Prognozes par laika apstākļiem nākamajā darba nedēļā ir mainīgas, tomēr vairums scenāriju norāda uz to, ka nedēļas pirmajā pusē dominēs ciklonu darbība, līdz ar to atmosfēras spiediens būs pazemināts, saule spīdēs reti un teritorijas lielākajā daļā gaidāmi nokrišņi - lietus, slapjš sniegs un sniegs, pastāv varbūtība, ka nokrišņi būs stipri. Pastiprināsies arī ziemeļu puses vējš. Tomēr nedēļas otrajā pusē, ceturtdien, atmosfēras spiediens paaugstināsies un laika apstākļi pakāpeniski uzlabosies, līdz ar to gan naktī, gan dienā nokrišņi saglabāsies tikai vietām un brīžiem uzspīdēs saule.

Nedēļa iesāksies ar siltu dienu, termometra stabiņš sasniegs +9…+11 grādu atzīmi, savukārt nedēļas vidū pakāpeniski kļūs vēsāks - dienās gaisa temperatūra lielākajā teritorijas daļā nepārsniegs +3…+9 grādus, bet naktīs daudzviet gaiss atdzisīs līdz +1…+6 grādiem, austrumos iespējams arī neliels sals 0…-1 grāds.